Move tegen pesten

www.kieskleurtegenpesten.beDrie tot acht procent van de kinderen wordt ernstig gepest. Dat is ongeveer één kind in elke klas. De littekens van pesten blijven levenslang. Vooral tussen 10 en 14 jaar slaan pesters bikkelhard toe. Twee van de vijf slachtoffers vinden nergens hulp.

Zanger/presentator Brahim en Ketnet-wrapster Charlotte lanceren de Move Tegen Pesten. Zij roepen leerlingen en leerkrachten op om op donderdag 16 februari 2012 om 13u30 massaal mee te doen met de Move Tegen Pesten. Charlotte en Brahim willen alle kinderen op hun eigen school laten zingen en dansen op de Move Tegen Pesten, allemaal op hetzelfde moment!  Doe mee en toon samen met je leerlingen dat pesten niet OK is. 

Na de kerstvakantie zal de oproep en de clip van Charlotte en Brahim te zien zijn op Ketnet. Vanaf dan kan iedereen de pasjes en de tekst van de move inoefenen.

Vanaf 16 januari kunnen klassen en scholen laten weten dat ze meedoen met de Move Tegen Pesten, door zich online te registeren via Yeti.be of Ketnet.be.
Op de Move Tegen Pesten webpagina vind je bovendien de clip, een instructievideo, de mp3 en nog veel meer. Zeker checken!

Al wie zich inschrijft krijgt een gratis armbandje van de Move Tegen Pesten*.

Samen met het Yetinummer van begin februari krijgen alle basisscholen drie affiches. Laat de kinderen de affiche signeren en toon zo aan de buitenwereld dat jouw school meedoet aan de Move Tegen Pesten.

Dit is een initiatief van Ketnet, Yeti en het ‘Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten’ in het kader van de Vlaamse Week tegen Pesten 2012.

  

Call to action in vier stappen:

  1. Registreer je klas/school  als Move Tegen Pesten-school vanaf 16 januari via yeti.be of ketnet.be
  2. Bekijk de clip, oefen de dans, zing het lied en repeteer de Move tegen pesten.
  3. Hang de Move Tegen Pesten-affiche op en onderteken ze met z’n allen. (Je krijgt de affiche samen met het februarinummer van Yeti tegen 10 februari op je school.)
  4. Op donderdag 16 februari om 13u30 doe je met z’n allen de Move Tegen Pesten

 

* Max. 100 armbandjes per school en zolang de voorraad strekt.

Meer informatie: Dienst Vredeseducatie – Gio De Weerd