Actief geweldloos verzet in Israël en de Palestijnse gebieden

In het Radio1-programma “De ochtend” gaf Brigitte Herremans, Midden-Oosten medewerker voor Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen, toelichting bij het geweldloos verzet in de Palestijnse gebieden en in Israël. De toelichting volgde op een reportage van VRT-journalist Bert De Vroey die in Israël sprak met Toine van Teeffelen over het Soemoed-huis van Verhalen in Betlehem, een lokaal actief geweldloos initiatief .

Beide reportages gingen dieper in op de methoden die Palestijnen zoeken om zich te verzetten tegen de bezetting. Een boodschap van hoop in een conflict dat al te vaak gewelddadige opstoten kent ten gevolge van de moeilijke situatie en de diepe wonden die ondertussen geslagen zijn tussen de verschillende partijen.

Pax Christi Vlaanderen steunt alle initiatieven die op een actief geweldloze manier werken aan een oplossing die door alle partijen kan aanvaard worden.

Beluister de uitzending van 27 februari 2013 met de reportage van Bert Devroey (met Toine Van Teeffelen) en het interview met Brigitte Herremans.