Insaïd: de toekomst van het Europees Midden-Oostenbeleid

In ‘Insaïd, visies op het Europa van 2050′, het iPad boek van Europees parlementslid Saïd El Khadraoui, geeft Brigitte Herremans haar dromen weer over het Europese Midden-Oostenbeleid. Ze hoopt dat 2013 een keerpunt zijn in de manier waarop de EU omspringt met het Israëlisch-Palestijns conflict. Want Europa beleed zijn mensenrechtenbeleid te lang met woorden en niet met daden, hoewel mensenrechten volgens Catherine Ashton, als ‘een zilveren draad’ doorheen de externe relaties van de EU geweven zijn. Europa zal zich hopelijk ook verpoppen van voormalige kolonisator naar een echte gesprekspartner voor de Arabische landen. Veiligheid kan immers niet worden verkregen door steun aan dictatoriale regimes, maar door het steunen van de basisrechten van de bevolking en democratisering.

Lees de tekst “Een zilveren draad tussen goede buren“.
Meer info op http://www.websaid.be/insaid