Agenda

Terug naar overzicht
28 april 2017

conferentie | Brussel

Jong & Van Zin organiseert op 28 april 2017 een inspiratiedag "Peer Support". Sabine Coppens van NOM voor peer-mediation en Olivier Forges vanuit het expertisecentrum Theater van de Onderdrukten doen mee aan de speeddacte.

29 april 2017

vorming, workshop | Brussel

Sortir de la violence en Pax Christi Vlaanderen organiseren een vormingsdag met 18 workshops over Geweldloosheid. Sortir de la violence et Pax Christi Vlaanderen organisent une journée de formation avec 18 ateliers sur la Non-violence.

29 april 2017

| Antwerpen

Gastvrij Antwerpen is het warmste feest van Antwerpen in de wereld. 29 april 2017 in de Roma: een kans voor ontmoetingen tussen locals en nieuwe Antwerpenaren, een kans om je gastvrijheid te tonen, en natuurlijk om te eten, dansen en zelf te zingen!

22 maart, 2017 - 19:30

Boekvoorstelling: Vrij Verdraagzaam Weerbaar

Op woensdag 22 maart 2017 stelt Mark Van de Voorde in de Sint-Andriesabdij in Zevenkerken zijn boek 'Vrij Verdraagzaam Weerbaar – Spiritualiteit van geweldloosheid' voor.

Op dinsdag 22 maart 2016 werd België getroffen door twee terreuraanslagen. Een gebeurtenis die nog steeds nazindert. Hoe gaan we om met dat geweld, en hoe reageren we daarop? Hoe weerbaar zijn we om met dergelijke aanslagen om te gaan? Vallen we terug in een kramp van onmacht en van (verborgen) haatgevoelens? Zetten we onze eigen overtuiging die christelijk of anders gefundeerd is, in de koelkast? Hoe behouden we, midden in het geweld dat talloze vormen aanneemt, de vrijheid? En krijgt vandaag de universele ‘broederlijkheid’ – de door de Franse revolutie naar voren geschoven fraternité – nog kansen?’

Auteur en publicist Mark Van de Voorde vertolkt de gedachten, neergelegd in zijn essay, in een boeiende conferentie. Annemarie Gielen en Jo Hanssens van Pax Christi Vlaanderen en Jean Bastiaens van Bijbelhuis Zevenkerken leggen daar vervolgens in het kort enkele kernachtige reflecties bij. Daarna gaan we met de aanwezigen in gesprek.

Het essay, uitgegeven bij Halewijn, kan ter plekke aangeschaft worden.

Locatie: Gregoriuszaal, Abdij Zevenkerken, Zevenkerken 4, 8200 Sint-Andries Brugge
Aanvang: 19.30 uur. Einde voorzien om 21.30 uur

Inschrijven: via paxchristi@paxchristi.be of info@bijbelhuiszevenkerken.be

Een samenwerking van Pax Christi Vlaanderen, Bijbelhuis Zevenkerken en Uitgeverij Halewijn.

Lees ook: Mark Van de Voorde: Wegwijzer in tijden van angst (Kerknet, 25 november 2016)