Actueel

ONTDEK ISRAËL EN PALESTINA DOOR DE OGEN VAN JONGEREN

 Van 9 tot 18 september 2016 organiseren Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen opnieuw een vredestocht door Israël en Palestina. Dit keer richt de reis zich specifiek op jongeren. De tocht is dan ook vanuit het oogpunt van Israëlische en Palestijnse jongeren opgevat.

Israël en Palestina zijn voor veel toeristen een droombestemming: de historische plaatsen, natuurreservaten, prachtige landschappen en de heilige plaatsen in Jeruzalem, Bethlehem en Nazareth maken de regio erg veelzijdig. Wil je een stap verder gaan en de realiteit écht ervaren? Dan kan je niet voorbij aan Israëls bezetting van de Palestijnse gebieden en het aanhoudende conflict.

Hoe pakken wij het aan?

We nemen je mee op een ontdekkingsreis langs historische plaatsen, laten je kennismaken met mensenrechtenactivisten en lokale jongeren- en vredesorganisaties en bezoeken inspirerende projecten. Via contacten met Israëlische en Palestijnse jonge mensen proberen we het conflict beter te begrijpen. Je leert dus Israël en Palestina van binnenuit kennen. Een aanrader!

Praktisch:

  • reis van 9 dagen, vertrek op vrijdag 9 september en terugkeer op zondag 18 september 2016
  • verblijf in Nazareth en Bethlehem
  • begeleiding door Midden-Oostenkenner Brigitte Herremans en een plaatselijke gids
  • overnachtingen in tweepersoonskamer (supplement voor singles)
  • fysiek is de reis niet belastend, maar wees voorbereid op een mentaal aangrijpende ervaring
  • kostprijs: ± 1400 euro. Inbegrepen: vliegtuigticket, verblijf, alle maaltijden, transport, gids, fooien. Niet inbegrepen: reis- en annulatieverzekering, persoonlijke uitgaven

Wie kan er mee?

Iedereen tussen 20 en 40 jaar met interesse voor Israël en Palestina.
Basiskennis van het Engels is een must!

Hoe ziet de voorbereiding eruit?

Tijdens een voorbereidingsweekend ontmoet je de reisgenoten en krijg je een inleiding tot het programma en de reisbestemming. Je leert meer over de politieke situatie en ontdekt de interessante geschiedenis van Israël en Palestina. Bovendien komt een ex-deelnemer vertellen over zijn/haar persoonlijke ervaringen.

We vragen alle deelnemers om op voorhand de roman ‘Ochtend in Jenin’ van Susan Abulhawa en het stripverhaal ‘Jeruzalem’ van Guy Delisle te lezen. Zo raakt iedereen vertrouwd met het onderwerp.

Praktisch:

  • data voorbereidingsweekend: 27 en 28 augustus 2016
  • overnachting in jeugdherberg De Blauwput, Martelarenlaan 11A in Kessel-Lo
  • kostprijs van het weekend: bijkomend circa 50 euro.

Wat verwachten we achteraf?

Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen willen het bewustzijn over het Israëlisch-Palestijns conflict vergroten. Daar hebben we jou voor nodig. Als deelnemer van deze reis ben je de ideale ambassadeur. Samen zoeken we uit hoe jij jouw ervaringen achteraf kan delen op school, in je organisatie, bij je familie en vrienden, … Je krijgt een vorming om een overtuigend verhaal te brengen en gaat dan zelf aan de slag!

Hoe kan je inschrijven?

Sta je te popelen om mee te gaan? Schrijf je dan voor maandag 31 maart 2016 in op www.broederlijkdelen.be of via dit kandidaatsformulier. Stuur het kandidaatsformulier ook via e-mail naar Brigitte.Herremans@broederlijkdelen.be. Omwille van de beperkte plaatsen wordt een selectie gemaakt op basis van je motivatie.

Meer info?
Neem gerust contact op met Brigitte Herremans via 02 213 04 06 of brigitte.herremans@broederlijkdelen.be


Facebook: Brigitte Herremans
Twitter: @Briherremans