Geen licht zonder schaduw - voorstelling Hoogstraten | Pax Christi Vlaanderen
10 maart, 2019 - 14:00

Geen licht zonder schaduw - voorstelling Hoogstraten

Op zondag 10 maart 2019 is de schaduwvoorstelling 'Geen licht zonder schaduw' te zien in Hoogstraten.

Via doorleefde dialogen en schaduwspel werpen vijf acteurs – elk op hun manier ervaringsdeskundigen – vragen op waar ze zelf geen pasklaar antwoord op hebben. Vragen rond schuld, vergelding, detentie, kansen geven, een nieuw leven opbouwen, misschien zelfs herstel. 

Voor de creatie van de voorstelling werd een beroep gedaan op de verhalen van een diverse groep mensen. Mensen in detentie, mensen die met hen werken, slachtoffers en familieleden.

In het stuk volgen we een aantal personages die met misdaad in aanraking kwamen. Aziz heeft een vrouw verkracht. Het was niet de eerste keer dat zijn omgang met vrouwen hem in contact bracht met justitie. Hugo vertoefde door fraude en afpersing even in een financieel paradijs, tot ook hij tegen de lamp liep. Beide heren vlogen achter de tralies. 

Maar wat nu? Wat gebeurt er met hen in de gevangenis? Krijgen Aziz en Hugo na de detentie hun leven terug op de rails? En zijn de slachtoffers ‘tevreden’? Hoe reageert hun omgeving?

Het publiek wordt uitgedaagd actief mee te denken en helpen.

Without Walls, Het Leerke en de Pastorale Eenheid van Sint-Franciscus van Hoogstraten en Rijkevorsel nemen het intiatief tot deze voorstelling in samenwerking met Pax Christi Vlaanderen en de Huizen. De voorstelling is een voorbode op de actie "Vergeet-me-niet - Gevangenen omarmen" op 10 mei rond de gevangenis van Hoogstraten. Meer info vind je hier.

 

Praktische info

Zondag 10 maart om 14u30.  (Deuren om 14u.)

Parochiezaal Pax - Dokter Versmissenstraat 3,  2320 Hoogstraten

Inkomprijs: € 8