Denk mee | Pax Christi Vlaanderen

Denk mee

Pax Christi Vlaanderen zet vanuit haar opgebouwde unieke expertise in op het sensibiliseren van het brede publiek en op het beïnvloeden van het beleid. Wil je graag bijdragen tot de uitbouw van deze expertise en hoe deze te verspreiden?

Voor het conflict Israël-Palestina hebben we een werkgroep van vrijwilligers, kortweg de WIP. Voor andere thema’s en regio’s, zoals kernwapens, killer robots, VN-vredesmissies, Congo, en Oost-Europa wordt meer ingezet op netwerken en losse contacten.

Werkgroep Israël-Palestina - WIP

In 2018 stelde Pax Christi Vlaanderen een nieuwe werkgroep samen die de visie en houding m.b.t. de problematiek in Israël en de Palestijnse gebieden mee stuurt. De WIP (werkgroep Israël-Palestina) komt 3 à 4 keer per jaar samen om activiteiten en standpunten voor te bereiden, en aanzetten te geven tot eventuele publicaties of nota’s.

Pax Christi heeft geen vaste medewerker om de problematiek rond Israël en de Palestijnse gebieden op te volgen. De werkgroep wordt daarom ondersteund door de algemeen directeur van Pax Christi. Momenteel telt de werkgroep negen leden, maar dat mogen er gerust meer worden. Heb je door je studies, ervaring of gewoon uit pure belangstelling voor de regio interesse om mee na te denken en werken met de WIP?

Lees: Onze visie op een proces van waarachtige vrede voor Israël en Palestina

Stuur dan een mail naar annemarie.gielen@paxchristi.be.

Andere thema’s en regio

Wil je graag inhoudelijk bijdragen bij het sensibiliseren van het brede publiek rond onderstaande thema’s? Neem dan rechtstreeks contact op met onze beleidsmedewerkers om te bekijken wat je engagement precies kan inhouden.

  • Veiligheid & Ontwapening (o.a. kernwapens en killer robots) – Merel Selleslach

Contact: merel.selleslach@paxchristi.be

  • Vrede & democratie in Oost-Europa (Oekraïne, Noord-Kaukasus, Rusland) – Annemarie Gielen

Contact: annemarie.gielen@paxchristi.be


Vrijwilligersnota