Gele lintjes-actie | Pax Christi Vlaanderen

Gele lintjes-actie

Gele lintje / Yellow Ribbon

Het gele lintje is een internationaal symbool voor het krijgen van een nieuwe kans na detentie. De oorspong is te vinden in de liedjestekst van het lied: Tie A Yellow Ribbon Around The Old Oak Tree.

"Er was eens een man die, na vele jaren gevangenis, vrijkwam. Omdat er heel wat was gebeurd, was hij niet zeker of hij thuis nog welkom was. Hij had daarom een brief gestuurd waarin hij schreef: “Als ik terug welkom ben, hang dan een geel lint rond de eik op het dorpsplein. Toen hij aankwam zag hij wel honderd gele lintjes in de boom” (…)

Beluister het lied van Tony Orlando hieronder.

Via deze link vind je de volledige vertaling.

Symbolisch slotactie Café Winket - 20 mei - 19.00 u.

Elke bezoeker en deelnemer aan Café Winket krijgt een geel lintje mee naar huis. Hierbij is er een uitnodiging om terug te komen op de slotactie op 20 mei. 

Iedereen is van harte welkom op deze symbolisch slotactie.

Tijdens het  slotevent op 20 mei zullen we al wandelend en begeleid door de Brugse groep Ambrazar -toevallig of niet verwant met het franse  ‘embrasser’ (omarmen)-, de gevangenis symbolisch omarmen. Met deze actie houden we geen pleidooi voor straffeloosheid maar stellen we een positief signaal van geloof in nieuwe kansen en herstel. Dat zetten we extra in de verf door die avond allemaal samen ook heel veel gele linten aan het hekken rond de gevangenis vast te maken.

  • 19.00 u. Symbolische actie met gele lintjes en muzikale omwandeling rond de gevangenis met Ambrazar.
  • 20.00 u. Optreden van Ambrazar, 'folk maar toch geen genre' in de Belgiek.

Beeld - © MesserWoland