Omgaan met conflicten

VORMINGEN 

Beestenberg - conflicttransformatie (met educatief spel)

Beestenberg is een aanbod aan klassen van de tweede en derde graad basisonderwijs (eventueel ook eerste graad buitengewoon secundair onderwijs) om op een speelse, interactieve manier te leren werken aan conflicttransformatie.

Lees meer

Zienswijzer - een andere kijk op conflicten (met educatieve bundel)

Zienswijzer is een bundel en workshop over de rol van "kijken" en "zien" in conflicten. Wat als we anders kijken en anders zien?

Lees meer

Praten met kinderen of jongeren in moeilijke situaties

Voor volwassenen is praten met kinderen niet altijd een fijne ervaring. Frustratie, misverstanden en onbegrip beletten vaak een constructief gesprek. Met de spelregels om te komen tot goede communicatie van Jaklin Laporte, in een vorig leven 'de Pestjuf', oefent u een methode die u fijne gesprekken met kinderen zal bezorgen.

Lees meer

Ontdek ook het boek [Uitgesloten]

Dit boek neemt je mee binnen de schoolomheining. Via zeventien authentieke verhalen vertellen kinderen over hun verdriet, woede, angst... Soms is een beetje aandacht voldoende om hen terug perspectief te geven. De verhalen uit dit boek spreken voor zichzelf.

Lees meer

Peer Mediation / Leerlingenbemiddeling 

Leerlingenbemiddeling of peer mediation is een methode waarbij kinderen en jongeren zelf, na een specifieke opleiding, als bemiddelaar kunnen optreden bij conflicten tussen leerlingen.

Lees meer

Dossier Peer Mediation

Wat is peer mediation? Waarom peer mediation op school? Hoe begin ik ermee? Op deze en veel meer vragen vind je een antwoord in deze brochure.

Bestel nu (€ 1)

Boek We lossen het zelf op!

Dit (hand)boek koppelt theoretische informatie over het project peer mediation, over inzichten in de conflictstijl en houding van de bemiddelaar en over de gefaseerde aanpak van bemiddeling, aan een praktische handleiding.

Lees meer

EDUCATIEVE PRODUCTEN

Laat je raken (8 - 13 jaar)

De map biedt lesideeën bij 20 deelthema’s, gegroepeerd in drie hoofdstukken: “Geweld”, “Gevoelens” en “Geweldloze conflicthantering”.

Bestel nu (€ 9,95)

SOS Conflict (3 -18 jaar)

Dit boek (met CD-rom) zit boordevol concrete werkvormen voor geweldloos opvoeden en begeleiden: oefeningen, lesmateriaal, spelmateriaal… Uitgangspunt is geweldloze gedachtengoed van Pat Patfoort en het boek werd geschreven door Corry-Laura Van Bladel, zelfstandig trainster.

Bestel nu (€ 29,5)

Halt aan Agressie (6 - 18 jaar)

Ideeënboek met achtergrondinformatie over het waarom van agressief gedrag en vooral enkele zeer concrete tips hoe je met agressie kan omgaan als begeleid(st)er, of hoe je hiermee met je jongerengroep aan de slag kan gaan.

Bestel nu (€ 13,5)

Belfedar ( vanaf 10 jaar tot ... )

Belfedar is een actief gezelschapsspel met 250 (inter)actieve uitdagingen. Met Belfedar ontwikkelen de spelers op een amusante manier sociale vaardigheden. Die zijn cruciaal om geweld te voorkomen en conflicten op een preventieve manier aan te pakken. De opdrachten zorgen ervoor dat het zelfvertrouwen wordt aangewakkerd, dat je elkaar leert begrijpen, dat je elkaars talenten waardeert en leert dialogeren bij spanningen. 

Bestel nu (€ 30)