PeaceCraft Europe | Pax Christi Vlaanderen

PeaceCraft Europe

Met 20 jongeren, 10 geboren en getogen in Vlaanderen en 10 die naar hier gevlucht/gemigreerd zijn, gaan we samen op zoek gaan naar oplossingen voor de spanningen en conflicten die het thema vluchtelingen/migratie teweegbrengt. We ondernemen ook actie, gebruik makend van ‘social design’ werken we oplossingen concreet uit.

Wat staat er te gebeuren?

Eind augustus vertrekt een delegatie van 6 jongeren naar Bulgarije om samen met jongeren uit Turkije, Slovenië en Bulgarije uit te wisselen. (Deze datum staat in Coronatijden onder voorbehoud en zal verschoven worden indien nodig).

Terug in België worden de aangeleerde methodieken, inzichten, kennis en expertise gedeeld met de groep. Samen denken we na over oplossingen. Nauw begeleid door professionals thuis in ‘social design’ zullen we vorm geven aan producten en activiteiten die het verschil kunnen maken. We gaan hierbij ook op zoek naar partners, om enkele van deze projecten ook echt uit te voeren.

We sluiten af met een congres in Brussel waarbij wij, en ook de jongeren uit Bulgarije, Slovenië en Turkije, hun projecten voorstellen. Samen staan we sterk om het verschil te maken!

Doe mee!

Lees één van onderstaande oproepen en kom alles te weten over het project en hoe jij kan deelnemen.

Ken je iemand die geïnteresseerd zou zijn? Verspreid gerust!

je bent geboren en getogen in Vlaanderen

Oproep

je bent naar hier gevlucht/gemigreerd (NL)

Oproep

you migrated/fled to Belgium (EN)

Call for applicants