Pesten

Pax Christi Vlaanderen is lid van het Vlaams Netwerk Kies Kleur Tegen Pesten (KKtP).

Een jaar lang tegen pesten

Als school, jeugdvereniging of sportclub werk je best een sterk plan uit om pesten te voorkomen en aan te pakken. Met "Een jaar lang tegen pesten" geeft het Netwerk KKTP je tips mee die duidelijk maken dat zo'n plan niet heel ingewikkeld hoeft te zijn.

Laat je elke maand inspireren door een andere bouwsteen van een goed antipestbeleid. Elke bouwsteen benoemt acties waarmee je pesten voorkomt of kunt aanpakken. Zo geven we pesten samen een heel jaar geen kans! #eenjaarlangtegenpesten.

www.kieskleurtegenpesten.be/een-jaar-lang

Vorming

Praten met kinderen of jongeren in moeilijke situaties

Voor volwassenen is praten met kinderen niet altijd een fijne ervaring. Frustratie, misverstanden en onbegrip beletten vaak een constructief gesprek. Met de spelregels om te komen tot goede communicatie van Jaklin Laporte, in een vorig leven 'de Pestjuf', oefen je een methode die fijne gesprekken met kinderen en jongeren oplevert.
Jaklin Laporte startte op haar toenmalige school een project om pesten te gaan. 

Lees meer

Boeken

We lossen het zelf wel op! - Een handleiding bij peer mediation of leerlingbemiddeling op school

In dit handboek geeft leerkracht en sociaal en familiaal bemiddelaar Sabine Coppens collega’s leerkrachten, maar in wezen ieder die geboeid is door bemiddeling door peers (deelgenoten) een handleiding mee bij peer mediation of leerlingbemiddeling op school. Dit boek kwam tot stand in samenwerking met Pax Christi Vlaanderen.

Lees meer

Ik ben (g)een slet! - Jeugboek (Vanaf 13 jaar)

In deze jeugdroman snijdt Roger Vanhoeck het actuele thema aan van cyberpesten. Het ontbreken van rechtstreeks contact tussen dader en slachtoffer verlegt de grenzen van het pestgedrag. De gevolgen zijn niet altijd even zichtbaar, maar daarom niet minder ingrijpend.

Bestel nu ( € 13,95)

[Uitgesloten]

Dit boek neemt je mee binnen de schoolomheining. Via zeventien authentieke verhalen vertellen kinderen over hun verdriet, woede, angst... Soms is een beetje aandacht voldoende om hen terug perspectief te geven. De verhalen uit dit boek spreken voor zichzelf.

Bestel nu ( € 18,5)

Leven met een pestverleden

In 'Leven met een pestverleden' getuigen slachtoffers én pestkoppen over hun schooltijd en de schade jaren later. Acht verhalen die binnendringen. In een afzonderlijk hoofdstuk volgen deskundig commentaar en antwoorden op diverse vragen.

Bestel nu ( € 22)