Vluchtelingen

Peacecraft

  • Waarom en hoe komen vluchtelingen naar België?
  • Hoe bouwen ze een nieuwe toekomst uit?
  • Welke rol kunnen Vlaamse jongeren hierin spelen?

Dankzij PeaceCraft kan je op een creatieve en beklijvende manier met deze vragen aan de slag. 16 tot 18-jarigen maken in de game de tocht van een vluchteling en ontmoeten tijdens het interactief theaterstuk vluchtelingen op de scène.

Theaterstuk

In PeaceCraft ontmoeten twee zeventienjarigen uit compleet verschillende leefwerelden elkaar. Laura houdt van streetdance en traint duchtig met haar tweelingbroer Jonas en vriend Dylan. Tawfeek is een Iraakse vluchteling die een jaar geleden alleen in België arriveerde. Hij verblijft nog altijd in een opvangcentrum; het wachten valt hem zwaar en het gemis van de familie in Irak weegt enorm. Hun wegen kruisen elkaar toevallig. Laura gaat op bezoek in het opvangcentrum en leert de leefwereld van Tawfeek beter kennen. Ze vinden verbondenheid via de smartphone, muziek en dans. Maar ze stuiten ook op vooroordelen en onwetendheid langs beide kanten en besluiten uiteindelijk samen een app te bouwen rond vluchtelingen. Maar hoe ver kan Laura gaan in haar engagement? Ze gaat immers al (street)-dansend door het leven. Ondertussen krijgt Tawfeek slecht nieuws …

Game

Denk je dat jouw smartphone van levensbelang is? Probeer je dan maar eens voor te stellen hoe belangrijk zo’n toestel is wanneer je vlucht voor je leven. Het is je enige connectie met je vertrouwde omgeving in bange tijden. Je enige lichtpunt in donkere gebergtes en de enige die je vertelt in welk land je je bevindt.

Met de PeaceCraft game stap je in de schoenen én de smartphone van de Syrische Sara, of de Afghaanse Mohammed. Je beleeft zélf hun reis, van thuisland tot ons land, via de bekendste smartphone-apps: sms’jes, social media, berichtjes, foto’s, maps, enz. Als je batterij en je wifi het onderweg niet laten afweten, tenminste….

Doelgroep

Vanaf 16 jaar

--------------------

Meer info over prijzen en boekingen. Bezoek de projectwebsite.

Projectwebsite