Regio Midden-Oosten

Werking Midden-Oosten

Pax Christi Vlaanderen ijvert voor een duurzame en rechtvaardige oplossing van het conflict in Israël en de Palestijnse gebieden. Samen met de hulp van de vrijwilligers in de werkgroep Israël & Palestina en in direct contact met het internationaal secretariaat van Pax Christi ontwikkelen we onze expertise en bereiden we duidelijke standpunten voor over de actualiteit in de regio. Via open avonden met lezingen of panelgesprekken, filmvertoningen, e.a. informeren we het brede publiek, aangevuld met opiniestukken of andere bijdragen via de media.

De focus van de Midden-Oostenwerking ligt op het conflict in Israël en de Palestijnse gebieden. Maar ook conflictzones (zoals in Syrië en Irak) in de omliggende landen vragen onze aandacht. Hierbij laten wij ons onder meer leiden door de expertise van Pax Christi International, PAX Nederland en Broederlijk Delen. Wij delen onze expertise binnen het Midden-Oostenoverleg van 11.11.11.

De WIP

Eind juni 2018 werd een nieuwe werkgroep boven de doopvont met de speelse afkorting WIP: de Werkgroep Israël-Palestina. De WIP komt 3-4 keer per jaar samen om activiteiten en standpunten voor te bereiden: iedereen is welkom om aan te sluiten. Voorzitter is Jef Vlaminckx. Anne Vansteelandt en Annemarie Gielen verzorgen het secretariaat van de werkgroep.

Voor meer informatie over de werking, neem gerust contact op met Annemarie Gielen: annemarie.gielen@paxchristi.be