Agenda

Terug naar overzicht
29 juni 2019

Op zaterdag 29 juni 2019 organiseren Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen een Congo-wandeling in het centrum van Brussel.

30 juni 2019

Op zondag 30 juni 2019 organiseren Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen een stadswandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo.

9 juli 2019

Op 9 juli 2019 organiseert de werkgroep vredesspiritualiteit van Pax Christi Vlaanderen in het Grootseminarie in Brugge een dag van vorming, onder de noemer: 'Bemin uw vijanden'.

3 november, 2018 - 17:00

24 uur Wakker voor Vrede - Dag 1

Op zaterdag 3 en zondag 4 november 2018 sluit ‘Wakker voor Vrede’ vier jaar Vredeswakes Langemark af met een groots ‘orgelpunt’: 24 uur wakker blijven voor vrede.

24 uur wakker blijven voor vrede. 24 uur lang de vredeskunst beoefenen. Dat doen we op 3 en 4 november 2018 in Langemark, het dorp dat in november 1918 een woestenij was, na vier lange jaren van ongenadig oorlogsgeweld. 100 jaar later wordt het een oefenterrein voor vrede, na vier jaar waarin 12 vredeswakes duizenden mensen in beweging brachten ‘om vrede’.Dit gebeuren is opgebouwd rond vijf vaardigheden om vredeskunstenaar te worden. Lees hier meer over deze vaardigheden.

Op het programma staan:

(Klik op een activiteit en schrijf je in. Alles is gratis behalve het concert en het eten).

Op 3 november:

  • 26 huiskamergesprekken: van 17 – 19 u. Aan 26 tafels in evenveel gastvrije huiskamers in Langemark-Poelkapelle kunnen telkens max. 12 gasten aanschuiven voor een ontmoeting en gesprek met de centrale gast van hun keuze. Bij inschrijving ontvang je de gegevens over de precieze locatie van de huiskamer. We verwachten de deelnemers aan een huiskamergesprek om 16.45 u. op de juiste locatie.

    Deelnemen is gratis, maar inschrijven vooraf verplicht. Wie inschrijft, engageert zich ook om aanwezig te zijn. Wie op het laatst toch verhinderd zou zijn, vragen we om te verwittigen (contactinfo in kaderstukje onderaan): zo kan de vrijgekomen plaats misschien nog ingenomen worden door kandidaten die de boot misten.  

  • Het concert The Sound of Peace met Refugees for Refugees en Voxtra: om 20.30 u. stipt. Het concert brengt zangers en muzikanten uit alle windstreken samen op één podium. Wakker voor Vrede nodigt twee top-ensembles uit om The Sound of Peace te verklanken: Refugees for Refugees en Voxtra. Ze komen allebei uit de stal van de Brusselse vzw Muziekpublique. Voor het concert in Langemark bundelen beide groepen de krachten. Enkele poëtische momenten zullen de avond een extra dimensie geven. The Sound of Peace zal in elk geval hoopvol klinken. Hier vind je meer info en kan je kaarten bestellen.

In de nacht van 3 op 4 november:

  • De nacht van vrede: van 3 november om 22 u. tot 4 november om 7 u. Wakker blijven voor vrede… Nabij de Duitse begraafplaats – één van de meest iconische rustplekken van de Eerste Wereldoorlog – staat sinds 2016 ook een nieuw vredesmonument. Op het open terrein tussen beide in, branden de hele nacht lang vredesvuren. Iedereen kan op elk moment aansluiten om (een deel van) de nacht mee te maken. Er zijn vier ‘sterke momenten’ en een rode draad.

    Er zijn getuigenissen, er is muziek, er is stilte. En er is verbondenheid met zoveel mensen voor wie aan de nacht geen einde lijkt te komen.

Meer info op www.wakkervoorvrede.be

Inschrijven

  • Doe dat bij voorkeur vanaf een vaste computer of laptop; met tablet of smartphone kan het misgaan.
  • Controleer na inschrijving zeker je mailbox: je moet onmiddellijk een e-mail ontvangen met de nodige info over je inschrijving en eventuele betaling. Later ontvang je een tweede e-mail met bevestiging van je inschrijving en eventuele betaling.
  • Ondervind je toch problemen of heb je vragen? Dan kan je elke woensdag bellen van 9 tot 12 uur op 057 44 44 96. Je kan ook een mailtje sturen naar inschrijven@vredeswakeslangemark.be.

Lees ook: Slotevent Vredeswakes Langemark: 24 uur wakker voor vrede