24 uur Wakker voor Vrede - Dag 1 | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
12 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo. Opgelet, deze wandeling is volgeboekt.

12 september 2020

Gids Michiel Stinckens brengt ons langsheen Hasseltse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal. Jij wandelt toch ook mee?!

19 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo.

3 november, 2018 - 17:00

24 uur Wakker voor Vrede - Dag 1

Op zaterdag 3 en zondag 4 november 2018 sluit ‘Wakker voor Vrede’ vier jaar Vredeswakes Langemark af met een groots ‘orgelpunt’: 24 uur wakker blijven voor vrede.

24 uur wakker blijven voor vrede. 24 uur lang de vredeskunst beoefenen. Dat doen we op 3 en 4 november 2018 in Langemark, het dorp dat in november 1918 een woestenij was, na vier lange jaren van ongenadig oorlogsgeweld. 100 jaar later wordt het een oefenterrein voor vrede, na vier jaar waarin 12 vredeswakes duizenden mensen in beweging brachten ‘om vrede’.Dit gebeuren is opgebouwd rond vijf vaardigheden om vredeskunstenaar te worden. Lees hier meer over deze vaardigheden.

Op het programma staan:

(Klik op een activiteit en schrijf je in. Alles is gratis behalve het concert en het eten).

Op 3 november:

  • 26 huiskamergesprekken: van 17 – 19 u. Aan 26 tafels in evenveel gastvrije huiskamers in Langemark-Poelkapelle kunnen telkens max. 12 gasten aanschuiven voor een ontmoeting en gesprek met de centrale gast van hun keuze. Bij inschrijving ontvang je de gegevens over de precieze locatie van de huiskamer. We verwachten de deelnemers aan een huiskamergesprek om 16.45 u. op de juiste locatie.

    Deelnemen is gratis, maar inschrijven vooraf verplicht. Wie inschrijft, engageert zich ook om aanwezig te zijn. Wie op het laatst toch verhinderd zou zijn, vragen we om te verwittigen (contactinfo in kaderstukje onderaan): zo kan de vrijgekomen plaats misschien nog ingenomen worden door kandidaten die de boot misten.  

  • Het concert The Sound of Peace met Refugees for Refugees en Voxtra: om 20.30 u. stipt. Het concert brengt zangers en muzikanten uit alle windstreken samen op één podium. Wakker voor Vrede nodigt twee top-ensembles uit om The Sound of Peace te verklanken: Refugees for Refugees en Voxtra. Ze komen allebei uit de stal van de Brusselse vzw Muziekpublique. Voor het concert in Langemark bundelen beide groepen de krachten. Enkele poëtische momenten zullen de avond een extra dimensie geven. The Sound of Peace zal in elk geval hoopvol klinken. Hier vind je meer info en kan je kaarten bestellen.

In de nacht van 3 op 4 november:

  • De nacht van vrede: van 3 november om 22 u. tot 4 november om 7 u. Wakker blijven voor vrede… Nabij de Duitse begraafplaats – één van de meest iconische rustplekken van de Eerste Wereldoorlog – staat sinds 2016 ook een nieuw vredesmonument. Op het open terrein tussen beide in, branden de hele nacht lang vredesvuren. Iedereen kan op elk moment aansluiten om (een deel van) de nacht mee te maken. Er zijn vier ‘sterke momenten’ en een rode draad.

    Er zijn getuigenissen, er is muziek, er is stilte. En er is verbondenheid met zoveel mensen voor wie aan de nacht geen einde lijkt te komen.

Meer info op www.wakkervoorvrede.be

Inschrijven

  • Doe dat bij voorkeur vanaf een vaste computer of laptop; met tablet of smartphone kan het misgaan.
  • Controleer na inschrijving zeker je mailbox: je moet onmiddellijk een e-mail ontvangen met de nodige info over je inschrijving en eventuele betaling. Later ontvang je een tweede e-mail met bevestiging van je inschrijving en eventuele betaling.
  • Ondervind je toch problemen of heb je vragen? Dan kan je elke woensdag bellen van 9 tot 12 uur op 057 44 44 96. Je kan ook een mailtje sturen naar inschrijven@vredeswakeslangemark.be.

Lees ook: Slotevent Vredeswakes Langemark: 24 uur wakker voor vrede