50 jaar bezetting: waar is de grens? | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
2 maart 2020

Abouna Jens is priester en monnik van de gemeenschap van Deir Mar Moussa in Syrië, toegewijd aan de dialoog tussen christenen en moslims. Op 2 maart 2020 komt hij in Antwerpen vertellen over zijn werk, zijn ervaring en begeestering.

12 maart 2020

Op donderdag 12 maart 2020 organiseert OKRA een vastenconferentie met als thema: geloven in verzoening en de spiritualiteit van vredeswerk. Gastspreker is Paul Lansu.

19 maart 2020

Ben jij ook bezorgd over toenemende militaire uitgaven en ontwikkeling van nieuwe wapens wereldwijd? Jaagt het idee dat gewapende robots zelfstandig beslissen over leven en dood jou de stuipen op het lijf? Wil je mee actie voeren?

5 juni, 2017 - 20:00

50 jaar bezetting: waar is de grens?

Naar aanleiding van 50 jaar bezetting van Palestina hebben begin juni 2017 drie avonden plaats met panelgesprekken en literaire ontmoetingen.

Begin juni 2017 is het vijftig jaar geleden dat de Zesdaagse Oorlog uitbrak. Sindsdien bezet Israël de Palestijnse gebieden, één van de grote struikelblokken voor vrede in het Midden-Oosten.

Drie avonden lang debatteren in drie Belgische steden schrijvers, mensenrechtenactivisten en politici uit Europa, Israël en Palestina over deze hoogst actuele kwestie.

Op het programma in Gent (Vooruit)

  • Vraaggesprek tussen Nir Baram (meermaals bekroond Israëlisch auteur, schreef o.m. ‘Een land zonder grenzen; een Israëlische schrijver reist door de bezette gebieden’) en Mark Schaevers (journalist Humo)
  • Getuigenis van Issa Amro (Palestijns mensenrechtenverdediger uit Hebron, oprichter Youth Against Settlements) en Adam Aloni (Israëlische mensenrechtenactivist en planoloog; onderzoeker bij B’Tselem, het Israëlische centrum voor mensenrechten in de bezette gebieden)
  • Panelgesprek met Alain Platel (wereldvermaard en uitgesproken geëngageerd choreograaf van les ballets C de la B); Hildegard Devuyst (dramaturg, coördineert sinds 2007 PASS, het uitwisselingstraject van A.M. Qattan Foundation Ramallah en KVS), Farah Saleh, Issa Amro, Adam Aloni en Nir Baram olv Brigitte Herremans (medewerker Midden-Oosten bij Broederlijk Delen en Pax Christi).
  • Korte documentaire van Thomas Noel over ‘The Ramallah Sessions’.

Deze avond is gratis, maar we vragen je wel om in te schrijven.

Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23

Een initiatief van Broederlijk Delen, Bozar, 11.11.11., Een Andere Joodse Stem, Elcker-Ik en Vooruit.

Foto: Michael Swann/Creative Commons