8ste Vredeswake Langemark: Waardig werk! | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
19 februari 2020

Op 19 februari 2020 organiseert het Centrum voor Vredesethiek van de KU Leuven i.s.m. Pax Christi Vlaanderen een colloquium over de ethische vraagstukken rond oorlogvoering met autonome wapensystemen.

2 maart 2020

Abouna Jens is priester en monnik van de gemeenschap van Deir Mar Moussa in Syrië, toegewijd aan de dialoog tussen christenen en moslims. Op 2 maart 2020 komt hij in Antwerpen vertellen over zijn werk, zijn ervaring en begeestering.

12 maart 2020

Op donderdag 12 maart 2020 organiseert OKRA een vastenconferentie met als thema: geloven in verzoening en de spiritualiteit van vredeswerk. Gastspreker is Paul Lansu.

5 maart, 2017 - 15:00

8ste Vredeswake Langemark: Waardig werk!

Op zondag 5 maart 2017 organiseert Wakker voor Vrede in Langemark de 8ste vredeswake, met als thema ‘waardig werk’.

 

Waardig werk voor iedereen: het is een basisvoorwaarde voor duurzame vrede wereldwijd. Maar een voorwaarde die nog lang niet vervuld is. De vredeswake ‘waardig.werk@vrede.net’ op zondag 5 maart 2017 in Langemark zet pijnpunten en uitdagingen op een rijtje. Wakker voor Vrede roept alle actoren ook op om werk niet alleen werkbaar te maken, maar nog een stap verder te zetten en werk te maken van waardig werk voor iedereen.

 

Journalist Geert Spillebeen brengt vijf gasten rond de tafel, die vanuit hun ervaring en engagement bij elk thema een korte reflectie maken. Het zijn Stefaan Degryse, nationaal secretaris van KAJ; zuster Jeanne Devos, internationaal gelauwerde activiste voor waardig werk; Rik Vandermarliere, personeelsdirecteur bij Deknudt Mirrors; Rik Dewulf, arbeidspsycholoog; Catherine Carton, veranderingscoach.

 

Zoals gebrukelijk zijn er ook een aantal getuigenissen. De muzikale inbreng komt in deze editie van Il Sogno Particolare en muziekensemble De Lovie.

De wake begint om 15 u. in de Sint-Pauluskerk van Langemark. (onthaal & voorprogramma vanaf 14 u.; einde voorzien om 16.45 u.). De toegang is gratis. Na de wake is er gelegenheid tot ontmoeting in OC Den Tap, Klerkenstraat 3
In de voormiddag biedt Wakker voor Vrede aan geïnteresseerden de kans om een uitgebreide en boeiende lezing te volgen van prof. Emmanuel Gerard, KU Leuven en directeur van het HIVA Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving. Hij brengt een historisch overzicht van 100 jaar evolutie naar meer sociale rechtvaardigheid en de betekenis daarvan voor duurzame vrede. Afspraak in de Vrije Basisschool, Zonnebekestraat 27; koffie vanaf 10 u., start lezing om 10.30 u.

Liefst vooraf inschrijven via peene.peter@skynet.be of op 0474 689 460. ’s Middags kan er gepicknickt worden (picknick verkrijgbaar tegen € 3,-), er is gratis soep en koffie.

Meer info op de website van wakker voor vrede