Afrika Filmfestival vertoont 'Congo Lucha' | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
12 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo. Opgelet, deze wandeling is volgeboekt.

12 september 2020

Gids Michiel Stinckens brengt ons langsheen Hasseltse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal. Jij wandelt toch ook mee?!

16 september 2020

Hoe ga ik om met conflict in de klas? 'Wapen' je dankzij deze online vorming voor leerkrachten en klastitularissen.

30 april, 2019 - 20:00

Afrika Filmfestival vertoont 'Congo Lucha'

Op dinsdag 30 april 2019 vertoont het Afrika Filmfestival in Kinepolis Leuven de documentaire ‘Congo Lucha’, over de jongerenbeweging Lucha. Nadia Nsayi leidt de film in.

Documentairemaakster Marlène Rabaud volgde twee jaar lang jongeren van La Lucha (Lutte pour le Changement) tijdens hun vreedzame acties op het terrein en hun confrontaties met een steeds gewelddadiger wordende repressie van het regime. Congo Lucha is daardoor een kostbaar getuigenis van een sleutelmoment in de woelige geschiedenis van Congo. In de film zien we onder meer ook Luc Nkulula (zie foto onder), die in 2018 bij een brand in zijn woning om het leven kwam.

trailer Congo Lucha

Pax Christi Vlaanderen maakte kennis met de Lucha-beweging in 2016 en nodigde dat jaar Lucha-medewerkster Micheline Mwendike uit als getuige tijdens de Vredesweek.

Beleidsmedewerker Nadia Nsayi zal de film op de twee vertoningsavonden voor het publiek inleiden. De vertoning in Leuven heeft plaats in aanwezigheid van Lucha-activist Yves Makwambala en regisseur Marlène Rabaud.

Praktisch:

Vertoning 30 april 2019 
Kinepolis Leuven, Bondgenotenlaan 145, 3000 Leuven 
Aanvang: 20 u.

Deze voorstelling is uitverkocht!

Op 29 april 2019 is er een vertoning in het Cultureel Centrum De Kern, Kern 18, 2610 Wilrijk - Aanvang: 20.15 u.