Afspraak met vice-premier Didier Reynders | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
23 januari 2020

Met een groep wijkbewoners uit de Hasseltse wijken Hollandsveld, Katerina of de Kempische Wijk zullen we een voorstelling maken. De voorstelling met situaties uit het dagdagelijkse leven wordt vertoond tijdens Tournée Locale.

25 januari 2020

Sluit je aan bij de Vredeswake op zaterdag 25 januari 2020 om oorlog met Iran te vermijden! 14u op het Europaplein aan Brussel-Centraal.

30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 geeft Paul Lansu een lezing in de kerk van oud Waterschei in Genk.

22 maart, 2016 - 10:00

Afspraak met vice-premier Didier Reynders

Bij de start van de Vredesweekcampagne, op 21 september 2015, lanceerden de Vredesweekpartners een petitie ter ondersteuning van de politieke oproep: 'Kies voor vrede. Ontwapen Oost-Congo'. 3.750 handtekeningen later sluiten wij de petitie af. Onder meer de Koerierlezers van Pax Christi deden een aardige duit in het zakje. Zij mogen een derde van het totaal aantal handtekeningen op hun conto schrijven.

Op dinsdag 22 maart 2016 gaan Annemarie Gielen, Nadia Nsayi, Olivier Forges en Lieve Herijgers (van Broederlijk Delen) de petitielijsten persoonlijk afgeven aan minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders.

Ter herinnering: met deze petitie roepen Pax Christi Vlaanderen en  Broederlijk Delen samen met de campagnepartners België en de Europese Unie op om de ontwapening van rebellen en hun re-integratie in Oost-Congo hoog op de politieke agenda te zetten. In de petitie doen wij vijf aanbevelingen aan de beleidsmakers om de kans op een duurzame vrede in Oost-Congo te vergroten.

Aan alle mensen die deze actie mee ondersteunden: hartelijk dank voor jullie medewerking!