Audiowandeling : Leuven, voordat de bom valt | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
1 augustus 2021

Samen met de Leuvense Vredesbeweging herdenken we de slachtoffers van Hiroshima en Nagasaki tijdens deze vredeswake in de Sint-Michiels vredeskerk in Leuven.

1 augustus 2021

De hele maand augustus kan je een kijkje komen nemen naar een tentoonstelling van jonge Japanse kunstenaars. Zij geven hun visie op een kernwapenvrije toekomst.

1 augustus 2021

Tijdens deze interactieve stadswandeling kom je verrassende verhalen over kernwapens te weten. Daarnaast is er ook een speurtocht voor kinderen. Ontmantel samen de kernbom!

1 augustus, 2021 - 15:00

Audiowandeling : Leuven, voordat de bom valt

Nucleaire dreiging is niet een verhaal uit een andere wereld en een andere tijd. Deze stadswandeling leidt je naar plekken in Leuven met verrassende verhalen over nucleaire wapens verteld door bekende Leuvense stemmen. De impact op je eigen leven is slechts een stap verder. 

Daarbij is er ook een spannende speurtocht voor kinderen. Ontmantel samen de kernbom en zorg voor een kernwapenvrije toekomst in je eigen stad!

Deze citysoundtrack is gemaakt in samenwerking met muziekcollectief De Duiven.

  • Waar: Over heel Leuven, startpunt aan Benedenplein of de Sint-Michiels vredeskerk (kan in beide richtingen gelopen worden)
  • Route: via QR-codes onderweg, +/- 4 km
  • Wanneer: vanaf 1 augustus 
  • Nodig: Smartphone met internet om QRcodes te scannen

Foto (publiek domein): Little boy, de bom die Hiroshima verwoestte