Bikes not Bombs | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
29 september 2020

Gesprek met Geertrui Verdonck en Olivier Forges in het kader van de Brugse Vredesweek

1 oktober 2020

Fietstocht o.l.v. Miet Schepens in het kader van de Brugse Vredesweek

3 oktober 2020

In een stad als Brussel spelen verschillende conflicten, het gaat er soms hard aan toe.

11 oktober, 2020 - 13:00

Bikes not Bombs

Wist je dat er nog steeds een twintigtal kernbommen liggen in België? Vind jij dit ook onaanvaardbaar? Wil jij hier iets aan doen?

Laat van je horen tijdens een fietstocht rond het militair domein van Kleine Brogel! Want die kernbommen, die willen we niet. We versieren onze fietsen met vredesvlaggen, doen een tour rond de militaire vliegbasis en laten onze fietsbellen luider rinkelen dan de overvliegende gevechtsvliegtuigen. Zo waarschuwen we onze politici voor de gevaren van de kernwapens op ons grondgebied en zetten we nucleaire ontwapening terug bovenaan de politieke agenda. Onze eis is eenvoudig: België, onderteken het VN-kernwapenverbod!

We spreken af aan het station van Neerpelt. Er vertrekt een rechstreekse trein vanuit Antwerpen, en voor zij die met de auto willen komen is er een gratis parking beschikbaar aan het station. Iedereen neemt zo veel mogelijk zijn eigen fiets mee. Voor zij die geen fiets hebben, zijn er fietsen beschikbaar om te huren aan 6 euro per fiets. Dit laat je best zo snel mogelijk op voorhand weten via merel.selleslach@paxchristi.be. Vergeet ook geen mondmasker, vredesvlag, slingers om de fiets te versieren, bellen, en water mee te nemen.

Interesse? Omwille van de coronamaatregelen is registratie voor deelname verplicht. Gelieve te registreren via dit formulier.

Praktisch

Datum: TBC
Locatie: Afspraak aan het station van Neerpelt (Stationstraat 84, 3910 Neerpelt)
Uur: Vertrek om 13u aan het station