Boekvoorstelling De kracht van hoop | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
19 februari 2020

Op 19 februari 2020 organiseert het Centrum voor Vredesethiek van de KU Leuven i.s.m. Pax Christi Vlaanderen een colloquium over de ethische vraagstukken rond oorlogvoering met autonome wapensystemen.

2 maart 2020

Abouna Jens is priester en monnik van de gemeenschap van Deir Mar Moussa in Syrië, toegewijd aan de dialoog tussen christenen en moslims. Op 2 maart 2020 komt hij in Antwerpen vertellen over zijn werk, zijn ervaring en begeestering.

12 maart 2020

Op donderdag 12 maart 2020 organiseert OKRA een vastenconferentie met als thema: geloven in verzoening en de spiritualiteit van vredeswerk. Gastspreker is Paul Lansu.

2 juni, 2018 - 16:00

Boekvoorstelling De kracht van hoop

Op zaterdag 2 juni 2018 komt Bleri Lleshi zijn jongste boek, De kracht van hoop, presenteren in boekenhandel De Groene Waterman in Antwerpen. Om 16u00 is iedereen welkom om te komen luisteren naar de auteur zelf, die zijn werk zal toelichten. Lleshi nodigde ook twee personen uit om te reflecteren op zijn boek, met name Annemarie Gielen van Pax Christi Vlaanderen en Mohamed Barrie, een activist.

Op de achterflap van het boek lezen we: "In tijden van cynisme zijn we hoop steeds meer als iets naïefs gaan zien. Terwijl hoop ons net vooruitstuwt, ook in moeilijke dagen. Vanuit hoop kunnen we positieve veranderingen realiseren, hoe klein ook." Dat is het kernbetoog dat Lleshi wil verspreiden via dit nieuwe werk. Hij neemt daarbij Martin Luther King jr als voorbeeld. Hoe deze man ernstige maatschappelijke problemen op een geweldloze manier aanpakte, inspireerde Lleshi tot dit boek. King zet de kracht van de liefde tegenover de kracht van het kwaad.

Locatie: De Groene Waterman, Wolstraat 7, 2000 Antwerpen

Programma: van 16u tot 18u

Toegang: gratis