Agenda

Terug naar overzicht
29 november 2017

Op woensdag 29 november 2017 heeft de herfstsessie plaats van de Opleiding Vredeseducatie 2017. Thema: 'Mensen- en kinderrechten: een dam tegen geweld?'.

29 november 2017

Een vierde editie van dit warme en gastvrije evenement voor alle mensen met een goei ♥. Deze keer een special edition met een pop-up dienstenkantoor van Antwerpse partners. (werk, vrije tijd, onderwijs, gezondheid).

10 december 2017

Op 10 december 2017 heffen we het glas op de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede aan ICAN als trots lid van dit netwerk.

22 maart, 2017 - 19:30

Boekvoorstelling: Vrij Verdraagzaam Weerbaar

Op woensdag 22 maart 2017 stelt Mark Van de Voorde in de Sint-Andriesabdij in Zevenkerken zijn boek 'Vrij Verdraagzaam Weerbaar – Spiritualiteit van geweldloosheid' voor.

Op dinsdag 22 maart 2016 werd België getroffen door twee terreuraanslagen. Een gebeurtenis die nog steeds nazindert. Hoe gaan we om met dat geweld, en hoe reageren we daarop? Hoe weerbaar zijn we om met dergelijke aanslagen om te gaan? Vallen we terug in een kramp van onmacht en van (verborgen) haatgevoelens? Zetten we onze eigen overtuiging die christelijk of anders gefundeerd is, in de koelkast? Hoe behouden we, midden in het geweld dat talloze vormen aanneemt, de vrijheid? En krijgt vandaag de universele ‘broederlijkheid’ – de door de Franse revolutie naar voren geschoven fraternité – nog kansen?’

Auteur en publicist Mark Van de Voorde vertolkt de gedachten, neergelegd in zijn essay, in een boeiende conferentie. Annemarie Gielen en Jo Hanssens van Pax Christi Vlaanderen en Jean Bastiaens van Bijbelhuis Zevenkerken leggen daar vervolgens in het kort enkele kernachtige reflecties bij. Daarna gaan we met de aanwezigen in gesprek.

Het essay, uitgegeven bij Halewijn, kan ter plekke aangeschaft worden.

Locatie: Gregoriuszaal, Abdij Zevenkerken, Zevenkerken 4, 8200 Sint-Andries Brugge
Aanvang: 19.30 uur. Einde voorzien om 21.30 uur

Inschrijven: via paxchristi@paxchristi.be of info@bijbelhuiszevenkerken.be

Een samenwerking van Pax Christi Vlaanderen, Bijbelhuis Zevenkerken en Uitgeverij Halewijn.

Lees ook: Mark Van de Voorde: Wegwijzer in tijden van angst (Kerknet, 25 november 2016)