Bruggen bouwen, letterlijk en figuurlijk 1 | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
22 september 2021

'Uitgedaagd door de ander' verwijst tevens naar de evangelische opdracht: “Alles wat gij wilt dat de mensen voor u doen, doet dat ook voor hen” (Mattheus 7, 12).

26 september 2021

2021 is het jaar waarin kernwapens illegaal werden. Toch liggen er nog steeds kernwapens van de VS gestationeerd in België. Op 26 september komen we samen met andere landen in Europa in actie om duidelijk te maken dat die kernwapens hier niet langer welkom zijn.

29 september 2021

E.H. Paul Lansu, bestuurslid van Pax Christi Vlaanderen, gaat voor in deze oecumenische vredesdienst.

27 september, 2020 - 13:30

Bruggen bouwen, letterlijk en figuurlijk 1

In een fietstocht van zo'n 30 km fietsen we letterlijk over en onder enkele (historische) bruggen. We stoppen af en toe op plekken van vrede en onvrede, verbinding en isolatie, geweld en verzoening... We leggen bruggen van verleden naar heden en de verhalen onderweg bieden stof tot nadenken en discussie. En we genieten van een prachtig stuk Brugs ommeland!

Op zondag 27 september, Inschrijven via www.vormingplus.be/brugge
of donderdag 1 oktober, Inschrijven via www.vormingplus.be/brugge
telkens van 13u30 tot 18u00. Vertrekplaats: Buffelbrug (kruispunt Leopold-II-laan en Maria Van Bourgondiëlaan te Brugge). Deelnameprijs: 7 euro. Maximum 10 deelnemers per fietstocht.

De Brugse Vredesweek is een initiatief van Pax Christi Brugge, Nsanga, Vormingplus, Sint-Michielsbeweging en Yot met de steun van de Diversiteits- en Noord-Zuiddienst van de Stad Brugge