Bruggen bouwen, letterlijk en figuurlijk 1 | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
3 oktober 2020

In een stad als Brussel spelen verschillende conflicten, het gaat er soms hard aan toe.

4 oktober 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo.

11 oktober 2020

De NMBS voert werken uit tijdens het weekend van 10-11 oktober waardoor het station van Neerpelt moeilijk bereikbaar is. Daarom stellen we de fietsactie uit naar het voorjaar van 2021.

27 september, 2020 - 13:30

Bruggen bouwen, letterlijk en figuurlijk 1

In een fietstocht van zo'n 30 km fietsen we letterlijk over en onder enkele (historische) bruggen. We stoppen af en toe op plekken van vrede en onvrede, verbinding en isolatie, geweld en verzoening... We leggen bruggen van verleden naar heden en de verhalen onderweg bieden stof tot nadenken en discussie. En we genieten van een prachtig stuk Brugs ommeland!

Op zondag 27 september, Inschrijven via www.vormingplus.be/brugge
of donderdag 1 oktober, Inschrijven via www.vormingplus.be/brugge
telkens van 13u30 tot 18u00. Vertrekplaats: Buffelbrug (kruispunt Leopold-II-laan en Maria Van Bourgondiëlaan te Brugge). Deelnameprijs: 7 euro. Maximum 10 deelnemers per fietstocht.

De Brugse Vredesweek is een initiatief van Pax Christi Brugge, Nsanga, Vormingplus, Sint-Michielsbeweging en Yot met de steun van de Diversiteits- en Noord-Zuiddienst van de Stad Brugge