Bruggenbouwers Live Session met Jo Berry | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
22 september 2021

'Uitgedaagd door de ander' verwijst tevens naar de evangelische opdracht: “Alles wat gij wilt dat de mensen voor u doen, doet dat ook voor hen” (Mattheus 7, 12).

26 september 2021

2021 is het jaar waarin kernwapens illegaal werden. Toch liggen er nog steeds kernwapens van de VS gestationeerd in België. Op 26 september komen we samen met andere landen in Europa in actie om duidelijk te maken dat die kernwapens hier niet langer welkom zijn.

29 september 2021

E.H. Paul Lansu, bestuurslid van Pax Christi Vlaanderen, gaat voor in deze oecumenische vredesdienst.

29 april, 2020 - 20:00

Bruggenbouwers Live Session met Jo Berry

In tijden van oorlog en geweld staan groepen tegenover elkaar, de kloof lijkt soms on-overbrugbaar. Maar er is altijd hoop! Dat tonen bruggenbouwers in conflictgebieden aan, zij gaan tegen de stroom in en maken het verschil.

We stellen je graag aan enkele van hen voor. Meer nog! Tijdens verschillende live interviews kan je hen ook zelf vragen stellen. Afspraak, woensdag 22/04, 29/04, 6/05 en 13/05, telkens om 20u.

Hoe gaat dit in zijn werk? Simpel!

  1. Schrijf je in via onderstaand inschrijvingsformulier
  2. Je krijgt een link opgestuurd van Zoom, deze gebruik je om deel te nemen aan één of meerdere live sessions
  3. Een sessie gaat van start met een kort interview tussen Pax Christi medewerker Thomas Deweer en de bruggenbouwer, daarna is het aan jou om vragen te stellen

Ik schrijf me in

29 april - Jo Berry

Jo Berry verloor in 1984 haar vader bij een bomaanslag opgeëist door de IRA. Toen bommenlegger Patrick Magee in 1999 werd vrijgelaten, ontmoette ze hem. In de nadagen van de het Goede Vrijdagakkoord werd dit een inspirerend moment van verzoening, uitgebreid gedocumenteerd door de BBC. Met haar organisatie Building Bridges for Peace blijft ze zich inzetten voor verzoening wereldwijd.

Ontdek de andere Live Sessions