Bruggenbouwers Live Session met Nart Izhak | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
22 september 2021

'Uitgedaagd door de ander' verwijst tevens naar de evangelische opdracht: “Alles wat gij wilt dat de mensen voor u doen, doet dat ook voor hen” (Mattheus 7, 12).

26 september 2021

2021 is het jaar waarin kernwapens illegaal werden. Toch liggen er nog steeds kernwapens van de VS gestationeerd in België. Op 26 september komen we samen met andere landen in Europa in actie om duidelijk te maken dat die kernwapens hier niet langer welkom zijn.

29 september 2021

E.H. Paul Lansu, bestuurslid van Pax Christi Vlaanderen, gaat voor in deze oecumenische vredesdienst.

13 mei, 2020 - 20:00

Bruggenbouwers Live Session met Nart Izhak

In tijden van oorlog en geweld staan groepen tegenover elkaar, de kloof lijkt soms on-overbrugbaar. Maar er is altijd hoop! Dat tonen bruggenbouwers in conflictgebieden aan, zij gaan tegen de stroom in en maken het verschil.

We stellen je graag aan enkele van hen voor. Meer nog! Tijdens verschillende live interviews kan je hen ook zelf vragen stellen. Afspraak, woensdag 22/04, 29/04, 6/05 en 13/05, telkens om 20u.

Hoe gaat dit in zijn werk? Simpel!

  1. Schrijf je in via onderstaand inschrijvingsformulier
  2. Je krijgt een link opgestuurd van Zoom, deze gebruik je om deel te nemen aan één of meerdere live sessions
  3. Een sessie gaat van start met een kort interview tussen Pax Christi medewerker Thomas Deweer en de bruggenbouwer, daarna is het aan jou om vragen te stellen

Ik schrijf me in

13 mei - Nart Izhak

Nart Izhak is programma-directeur bij Olive Branch. De Syrische organisatie ontstond in 2012 bij het begin van de burgeroorlog in Deraa, het Zuiden van het land. Haar missie is al die tijd dezelfde gebleven, het investeren in vrede door gemeenschappen te versterken. Dit doen ze door te focussen op onderwijs, bescherming, levensonderhoud en emancipatie van vrouwen. In een verscheurd land probeert Olive Branch zo bruggen te bouwen, hopend dat sterke lokale gemeenschappen in de toekomst ooit kunnen bijdragen aan vrede. Olive Branch wordt ondersteunt door 11.11.11.

Ontdek de andere Live Sessions