Bruggenbouwers Live Session met Robi Damelin | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
10 juni 2020

Ga samen met Nadia Nsayi en verschillende gasten, personages uit haar recente boek ‘Dochter van de dekolonisatie’ online in gesprek.

15 juni 2020

Op 15 juni sluiten we de 2020-editie van de reeks 'Samen lezen' af. 'Samen lezen' is een laagdrempelige manier om mensen met diverse achtergronden samen te brengen door samen te lezen, te luisteren en te vertellen.

27 juni 2020

Onder de noemer ‘Verhalen over Congo in Brussel’ neemt gids Michiel Stinckens je mee langsheen de belangrijkste Brusselse machtscentra van de kolonie/Vrijstaat. Opgelet: deze wandeling is volzet én onder voorbehoud.

22 april, 2020 - 20:00

Bruggenbouwers Live Session met Robi Damelin

In tijden van oorlog en geweld staan groepen tegenover elkaar, de kloof lijkt soms on-overbrugbaar. Maar er is altijd hoop! Dat tonen bruggenbouwers in conflictgebieden aan, zij gaan tegen de stroom in en maken het verschil.

We stellen je graag aan enkele van hen voor. Meer nog! Tijdens verschillende live interviews kan je hen ook zelf vragen stellen. Afspraak, woensdag 22/04, 29/04, 6/05 en 13/05, telkens om 20u.

Hoe gaat dit in zijn werk? Simpel!

  1. Schrijf je in via onderstaand inschrijvingsformulier
  2. Je krijgt een link opgestuurd van Zoom, deze gebruik je om deel te nemen aan één of meerdere live sessions
  3. Een sessie gaat van start met een kort interview tussen Pax Christi medewerker Thomas Deweer en de bruggenbouwer, daarna is het aan jou om vragen te stellen

Ik schrijf me in

22 april - Robi Damelin

Robi Damelin is de woordvoerdster van de organisatie Parents Circle. Het vredesinitiatief verenigd Palestijnse en Israëlische families die allen iemand dierbaar hebben verloren in het conflict, ouders, kinderen, geliefden. Robi verloor zo in 2002 haar zoon David. Toen de verantwoordelijke werd opgepakt, nam ze contact met hem en zijn familie op. Sindsdien blijft ze zich inzetten voor verzoening.

Ontdek de andere Live Sessions