Café Winket: Feestelijke opening met concert van Tenorin | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
13 december 2022

De oorlog blijft duren in Oekraïne. Welke verschillende partijen zijn betrokken in het conflict? Wat zijn hun belangen en met welke agenda handelen ze?

23 april, 2022 - 18:30

Café Winket: Feestelijke opening met concert van Tenorin

Dit voorjaar strijkt Café Winket voor de allereerste keer neer aan de ingangspoort van de Brugse gevangenis. 

Van 23 april tot 20 mei ‘22 plaatsen we het omgebouwde lunapark De Belgiek en maken we van Café Winket een warme plek voor debat, kunst, cultuur en ontmoeting voor bezoekers aan de gevangenis, buurtbewoners, gevangenispersoneel, het grote publiek – met een stevige brug naar de gedetineerden zelf.

Tijdens Café Winket willen we in het bijzonder een warm onthaal voorzien voor de naastbestaanden - de zonen, dochters, vaders, moeders, partners - die hun geliefden komen bezoeken in de gevangenis. We willen hen ontvangen met een warme koffie, een luisterend oor en een kort ontspannend moment. Naastbestaanden zijn een vergeten groep die ook grote gevolgen dragen van de gevangenisstraf die hun familielid of vriend kreeg. Met diverse activiteiten willen we hun stem laten klinken en hun problematiek zichtbaar maken. 

Maar we willen samen met hen ook een brug slaan tussen de gedetineerden en de samenleving, tussen de gevangenis en de buurt, tussen het stigma en de mens met cultuur.

18.30 u. - Opening

Café Winket wordt feestelijk geopend met een gratis drankje voor alle aanwezigen. We brengen een oproep voor een permanent onthaalhuis voor bezoekers in Brugge. De tentoonstelling 'Imaginaire Pelgrimstocht' wordt geopend en de composities van Inmate sessions klinken voor het eerst. De eerste gele lintjes worden uitgedeeld in aanwezigheid van de schepen van de Stad Brugge.

19.30 u. - Concert Tenorin

Tenorin is een waanzinnig avontuur. Vette grooves, zwoele solo’s en poëtische Nederlandstalige teksten nemen je mee op een trip die aan de ribben blijft plakken. Ze speelden al op Dranouter Festival, Copacobana en wonnen de Poppuntprijs in de finale van de Nekka-wedstrijd. Vlak voor de eerste lockdown brachten ze de EP Landen uit. Nu treden ze als kwintet naar buiten. Full band, full house, full gas!

Praktisch

  • De Belgiek - mobiele cultuurzaal.
  • Op het grasplein naast de ingang van de gevangenis Brugge
  • Lege Weg 200, 8200 Sint-Andries
  • Gratis