Café Winket: Getuigenis en gesprek - Ouders in detentie | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
13 december 2022

De oorlog blijft duren in Oekraïne. Welke verschillende partijen zijn betrokken in het conflict? Wat zijn hun belangen en met welke agenda handelen ze?

18 mei, 2022 - 19:30

Café Winket: Getuigenis en gesprek - Ouders in detentie

Ik voelde me verschrikkelijk maar dat wilde ik niet aan mijn kinderen tonen. Ik wilde hen beschermen voor de ellende waar ik in zat en ik wilde niet tonen hoe verschrikkelijk het daar was... dus hing ik ik de vrolijke clown uit als ze op bezoek kwamen.... Je voelt je heel slecht als moeder.'

Zo getuigt een vrouw in De Zondag over moederschap in detentie. De impact van gevangenschap op de familie en het sociale netwerk van een dader is enorm. Zeker wanneer die dader een papa of mama is. Hoe is het om ouder te zijn in de gevangenis? Schiet ons huidige gevangenissysteem tekort voor ouders in detentie? En zo ja, hoe komt dat? Wat zijn de knelpunten? Hoe kunnen we zorgen voor een betere opvoedingsaanpak in de gevangenis? We vragen het aan een moeder die het zelf heeft meegemaakt. En aan een volwassen dochter van een ex-gedetineerde. Zij komen hun ervaringen met ons delen. Manu Pintelon (De Huizen vzw) en Prof. Dr. An-Sofie Vanhouche (Crime & Society Research Group (CRiS) - VUB) belichten daarna enkele bevindingen uit studie en praktijk. We sluiten af met een divers panel dat ingaat op vragen en bemerkingen van het publiek.

Praktisch:

  • Woensdag 18 mei, 19.30 u.
  • De Belgiek - mobiele cultuurzaal - Op het grasplein naast de ingang van de gevangenis Brugge
  • Lege Weg 200, 8200 Sint-Andries
  • Gratis, maar inschrijven verplicht.

Ja, ik neem graag deel aan deze avond.