Café Winket: Gezinsdag met Kindertheater 'Richarken' (4+) en Concerten 'Inmate sessions' | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
13 december 2022

De oorlog blijft duren in Oekraïne. Welke verschillende partijen zijn betrokken in het conflict? Wat zijn hun belangen en met welke agenda handelen ze?

14 mei, 2022 - 15:00

Café Winket: Gezinsdag met Kindertheater 'Richarken' (4+) en Concerten 'Inmate sessions'

Richarken (4+)

"Richarken, manneken. Uw papa. De zwarte prins.

Hij is heengegaan.  Hij heeft zijn loodje gelegd.
In de eeuwige jachtvelden is hij nu.
Hij is gezwicht. Ten hemel opgestegen. Zijn kaarsje uitgeblazen.
Om zeep. Geen olie meer in zijn lampke. Hij ademt nie meer.
Achter 't hoekske verdwenen. Zo dood als een pier is hij.
Hij heeft den pijp aan Maarten gegeven.
Hij zal nooit, nooit, NOOIT geen commiskes niemeer doen.
Maar gij! Ge gaat al mogen doen wa ge wilt. Gij zijt den baas.
Van 't leger. Van alle grote mensen. En de dieren.
En ook van alle kinderen. En de meiskes. Hé?  "

Stel nu dat je koning wordt van alles en iedereen, hoe zou jij het er dan vanaf brengen?

Voor deze bewerking voor jongeren van Shakespeares "Richard II" regisseert Simon D'Huyvetter de krachtpaarden Mats Vandroogenbroeck, Michael Canto Minjauw en Bert Dobbelaere.
Richarken is een voorstelling die jongeren in aanraking brengt met het begrip ‘macht’.

Website

PERS
*** Door de doldwaze grappen van het duo Dobbelaere-Canto Minjauw, hun liederen, hun geravot met wc-onstoppers, en postume rijmelarij aan het adres van Richarkens vader ("Hij dronk alle bieren, schoot fazanten en mieren) is Richarken is een prima schelmenstuk voor de kleinsten, dat bovendien ook ouders iets kan leren over hoe om te gaan met kinderen met een sterke eigen wil. Magali Degrande in het Nieuwsblad

ZATERDAG 14 MEI OM 15.00 U.

Soloconcertjes voor jou door Lucinda Ra

Twee muzikanten, Giovanni Barcella en Jeroen van Herzeele van Lucinda Ra, brengen het ultieme intieme concert voor jou. In café Winket kan wie dat wil een lied gespeeld krijgen voor hem/haar/x alleen. Uiterst intiem en gezellig. Een unieke ervaring. 

[Lucinda Ra biedt wekelijks een artiestieke speelplek voor mannelijke gedetineerden in de gevangenis van Brugge. Ze experimenteren en improviseren met verschillende vormen van animatiefilm en muziek. Geen kant en klare scenario's, de gevangenen zijn aan zet.]

Zaterdag 14 mei, 14.30 u. - 16.30 u.

Concert: Lucinda Ra present 'Inmate Sessions'

Giovanni Barcella en Jeroen van Herzeele van Lucinda Ra geven een uniek concert en geven tegegelijk een inkijk in hun project 'Inmate sessions'. Barcella is jazzdrummer en van Herzeele studeerde tenorsax. 

Met Inmate Sessions dompelen Lucinda Ra- leden Giovanni Barcella (drums en percussie), Mario Debaene (animatiefilm) en Jeroen Van Herzeele (sax) zich een seizoen lang onder in de Brugse gevangenis. Ze creëren er in deze ultrastrakke context een artistieke speelplek waar ze in ontmoeting gaan met de gedetineerden. Tijdens wekelijkse sessies op donderdag werken de artiesten in de theaterzaal van de gevangenis aan met een mannen- en een vrouwengroep, een mix van kort- en langgestraften. Ze experimenteren en improviseren met verschillende vormen van animatiefilm en muziek waarbij er een voortdurende wisselwerking is tussen de twee disciplines. Een kleine animatie vormt de aanleiding voor het maken van een soundtrack, een stuk muziek zet de toon voor een animatie. Geen kant en klare scenario’s, de gevangenen zijn aan zet.

Inmates Sessions is een project van kleinVerhaal/Drift i.s.m.De Rode Antraciet en CAW Justitieel Welzijnswerk. Met steun van de Vlaamse Overheid.

Zaterdag 14 mei, 17.30 u. 


Praktisch

  • De Belgiek - mobiele cultuurzaal.
  • Op het grasplein naast de ingang van de gevangenis Brugge
  • Lege Weg 200, 8200 Sint-Andries
  • Gratis