Café Winket: "O" - Kortfilm over impact van gevangenschap | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
6 juni 2022

Onze vrijwilligers van de Werkgroep Veiligheid en Ontwapening schreven een Manifest voor Vrede. Lanceer dit mee op onze bewegingsdag.

8 juni 2022

Het Vredeshuis Aalst organiseert een gesprek over het boek 'Ik weiger te haten. De mechanismen die het antisemitisme veroorzaken en in stand houden'. Auteur Geert Vervaele zal verschillende onderwerpen uit het boek belichten, waaronder de kwestie van het Aalsters carnaval.

10 juni 2022

Zit jij ook met veel vragen over de oorlog in Oekraïne? Kom dan naar onze gespreksavond op 10 juni in het Muntpunt in Brussel en stel je vragen aan een deskundig panel.

27 april, 2022 - 19:30

Café Winket: "O" - Kortfilm over impact van gevangenschap

De kortfilm 'O' van Petronella Van der Hallen brengt je binnen achter de betonnen muren van een moderne gevangenis, waarin je twee gedetineerden en twee cipiers leert kennen. De film toont een wereld waarin het instituut Justitie levens gevangen neemt en on hold zet. De betonnen muren van de gevangenis worden Ferran te veel. Berker probeert zijn dochtertje te vertellen dat papa niet in de gevangenis werkt. Bewaker Tom telt de mannen achter de metalen deuren. Een danser beweegt zich in het licht tussen de tralies.

Als voorbereiding voor haar afstudeerfilm bracht regisseur Petronella Van der Hallen gedurende vier jaar veel tijd door in Vlaamse gevangenissen. Ze sprak er met gedetineerden, nam deel aan groepsgesprekken en werkte met hen aan het verhaal. Ook wandelde Petronella mee met bewakers om de dagelijkse routine van het gevangenisleven te leren kennen. Dat resulteerde in een originele en ambitieuze korte film rond de fysieke en mentale impact van gevangenschap (opgenomen in de gevangenis van Beveren).

Na de film ga je in gesprek met filmmaker Petronella Van der Hallen en Bart Schoovaerts (medewerker Avansa Oost-Brabant en gespreksbegeleider in gevangenissen).

Praktisch

  • Woensdag 27 april, 19.30 u.
  • De Belgiek - mobiele cultuurzaal.
  • Op het grasplein naast de ingang van de gevangenis Brugge
  • Lege Weg 200, 8200 Sint-Andries
  • Gratis

Ja, ik schrijf me in