Café Winket: Straattheater 'Voila' / mini-massages / digidokter | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
6 juni 2022

Onze vrijwilligers van de Werkgroep Veiligheid en Ontwapening schreven een Manifest voor Vrede. Lanceer dit mee op onze bewegingsdag.

8 juni 2022

Het Vredeshuis Aalst organiseert een gesprek over het boek 'Ik weiger te haten. De mechanismen die het antisemitisme veroorzaken en in stand houden'. Auteur Geert Vervaele zal verschillende onderwerpen uit het boek belichten, waaronder de kwestie van het Aalsters carnaval.

10 juni 2022

Zit jij ook met veel vragen over de oorlog in Oekraïne? Kom dan naar onze gespreksavond op 10 juni in het Muntpunt in Brussel en stel je vragen aan een deskundig panel.

30 april, 2022 - 15:00

Café Winket: Straattheater 'Voila' / mini-massages / digidokter

Straattheater - Voila!

Eenvoudig, toch niet simpel. De toevallige ontmoeting tussen publiek en artiest geven een inkijk in zijn dagelijkse leven. Met een circuswoonwagen als decor.

----

Mijn pa speelt al 30 jaar straattheater.

Nu heeft hij een woonwagen gebouwd en denk ik:“Hij gaat touren, zijn kippen eten geven, de bloemen water geven…” 

Komt hij op een avond langs en zegt :”Ik heb een nieuwe voorstelling gemaakt, schrijf daar eens een tekst voor”. Dus ik ga kijken naar ‘Voilà’. `Wat – was- dat?! Zijn omwegen, nu nog groter dan de alledaagse problemen. Hoe moet ik dat uitleggen? Het is … simpelweg zijn zienswijze op non-verbaal theater: je krijgt er veel mee gezegd, alleen kost het meer moeite.

Het enige dat ik kan denken is : “Voila, hij is weer vertrokken."

Zaterdag 30 april, 15.00 u.

Mini-Massages

Een eenvoudige, ontspannende massage kan het verschil maken op een vermoeiende dag, na een lastige rit, bij drukte en stress. Je krijgt een korte bovenrug-, schouder- en nekmassage op een ergonomische stoel die het lichaam complete ontspanning geeft. Deze korte massage-pauze is een ware weldaad. Je haalt de drukte uit je hoofd en zakt even zalig weg, om met een pak meer energie weer op te staan.

Zaterdag 30 april, 14.00 u. - 18.00 u.

Digidokter op bezoek: Eerste Hulp bij digitale problemen

Heb je vragen over het gebruik van je computer, tablet of smartphone? Over het zoeken op internet, het installeren van apps, het aanmelden met Itsme...? Maakt niet uit of het over hardware, software of inhoud gaat; onze digidokter staat klaar om je te helpen.

Zaterdag 30 april, 14.30 u. - 16.30 u.

 

Praktisch

  • De Belgiek - mobiele cultuurzaal.
  • Op het grasplein naast de ingang van de gevangenis Brugge
  • Lege Weg 200, 8200 Sint-Andries
  • Gratis