Café Winket - Symbolische slotactie en concert 'Ambrazar' | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
13 december 2022

De oorlog blijft duren in Oekraïne. Welke verschillende partijen zijn betrokken in het conflict? Wat zijn hun belangen en met welke agenda handelen ze?

20 mei, 2022 - 19:00

Café Winket - Symbolische slotactie en concert 'Ambrazar'

Symbolisch slotactie

Geen pleidooi voor straffeloosheid 
maar een pleidooi voor nieuwe kansen en herstel

Muzikale omwandeling van de gevangenis

Tijdens het slotevent op 20 mei van Café Winket - www.caféwinket.be - zullen we al wandelend en begeleid door de Brugse groep Ambrazar -toevallig of niet verwant met het franse  ‘embrasser’ (omarmen)-, de gevangenis symbolisch omarmen. Met deze actie houden we geen pleidooi voor straffeloosheid maar stellen we een positief signaal van geloof in nieuwe kansen en herstel. 

Gele lintjes

Dat zetten we extra in de verf door die avond allemaal samen ook heel veel gele linten aan het hekken rond de gevangenis vast te maken. Het gele lintje is een internationaal symbool voor het krijgen van een nieuwe kans na detentie. De oorspong is te vinden in de liedjestekst van het lied: Tie A Yellow Ribbon Around The Old Oak Tree.

"Er was eens een man die, na vele jaren gevangenis, vrijkwam. Omdat er heel wat was gebeurd, was hij niet zeker of hij thuis nog welkom was. Hij had daarom een brief gestuurd waarin hij schreef: “Als ik terug welkom ben, hang dan een geel lint rond de eik op het dorpsplein. Toen hij aankwam zag hij wel honderd gele lintjes in de boom” (…)

We hangen allemaal samen gele lintjes aan het hek van de gevangenis als symbool voor een tweede kans.

Concert - Ambrazar

​Vijf eigenzinnige Brugse knapen die doorheen hun vriendschap en liefde voor muziek een repertoire hebben opgebouwd van folkmuziek.
Ze laten de dansers afzien! Niet enkel wordt je ten dans gevraagd, je zal moeten zingen, luisteren en free- stylen.
Na tien jaar op de planken hebben ze een eigen podiumstijl ontwikkeld waar het enthousiasme weerklinkt in de op elkaar ingespeelde instrumenten.
Liederen waar de kritiek op de maatschappij van af spat, waar de mens als vernietiger der aarde op zijn plaats word gezet worden afgewisseld door ballades over liefde, leven en lust.

Simon Vandeginste: tin-whistle & low whistle, gitaar en zang
Haroen Smis: klavieraccordeon, gitaar
Uther Smis: viool
Niels Dereere: gitaar
Gavroche Smis: percussie

Website

Praktisch

  • 19.00 u. Symbolische actie met gele lintjes en muzikale omwandeling rond de gevangenis met Ambrazar.
  • 20.00 u. Optreden van Ambrazar in de Belgiek.
  • De Belgiek - mobiele cultuurzaal - Op het grasplein naast de ingang van de gevangenis Brugge
    Lege Weg 200, 8200 Sint-Andries
  • Gratis