Ceremonie Israëlisch-Palestijnse Memorial Day | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
6 juni 2020

Dit jaar kan je in je eigen tuin genieten van het Wereldfeest! Het event gaat namelijk online. Tijdens het Wereldfeest wordt geld ingezameld voor de actie COVID 12-12.

10 juni 2020

Ga samen met Nadia Nsayi en verschillende gasten, personages uit haar recente boek ‘Dochter van de dekolonisatie’ online in gesprek.

15 juni 2020

Op 15 juni sluiten we de 2020-editie van de reeks 'Samen lezen' af. 'Samen lezen' is een laagdrempelige manier om mensen met diverse achtergronden samen te brengen door samen te lezen, te luisteren en te vertellen.

27 april, 2020 - 19:15

Ceremonie Israëlisch-Palestijnse Memorial Day

Op de Israëlisch-Palestijnse Memorial Day, de dag waarop in Israël en Palestina slachtoffers van oorlog, terreur en ander dodelijk geweld worden herdacht, verzorgen Combatants for Peace en Parents' Circle een ceremonie vol getuigenissen, muziek en voordrachten. De ceremonie wordt gehouden op maandag 27 april 2020 en start om 19u30 (Belgische tijd). 

Pax Christi Vlaanderen steunt dit initiatief van Combatants for Peace en Parents' Circle: het getuigt van de diepe wens van de leden van deze verenigingen om tot vrede en verzoening te komen. Via live getuigenissen van mensen van verschillende nationaliteiten en overtuigingen  wordt het publiek meegenomen in het leed dat al deze mensen verenigt: het wegvallen van een geliefde door terreur, oorlog of ander dodelijk geweld. 

Samen met Elcker-Ik en Broederlijk Delen bieden wij je de gelegenheid om deze ceremonie live mee te maken via web streaming. We starten met een korte introductie om 19u15. Schrijf je hier in om samen met ons de web streaming te volgen.

Wil je contact met ons, mail dan naar Annemarie Gielen. Telefonisch is ons kantoor moeilijk bereikbaar, omdat de medewerkers van thuis uit werken.