Congolese avond in Kortrijk | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
2 maart 2020

Abouna Jens is priester en monnik van de gemeenschap van Deir Mar Moussa in Syrië, toegewijd aan de dialoog tussen christenen en moslims. Op 2 maart 2020 komt hij in Antwerpen vertellen over zijn werk, zijn ervaring en begeestering.

12 maart 2020

Op donderdag 12 maart 2020 organiseert OKRA een vastenconferentie met als thema: geloven in verzoening en de spiritualiteit van vredeswerk. Gastspreker is Paul Lansu.

19 maart 2020

Ben jij ook bezorgd over toenemende militaire uitgaven en ontwikkeling van nieuwe wapens wereldwijd? Jaagt het idee dat gewapende robots zelfstandig beslissen over leven en dood jou de stuipen op het lijf? Wil je mee actie voeren?

12 april, 2019 - 19:30

Congolese avond in Kortrijk

Op vrijdag 12 april 2019 organiseert Oxfam Kortrijk een Congolese avond, met medewerking van Nadia Nsayi.

In het hart van Afrika ligt de Democratische Republiek Congo. De natuur is er onovertroffen en de bodem is rijk aan grondstoffen. Toch lijkt het alsof de voormalige Belgische kolonie vooral een geschikte voedingsbodem is voor geweld en oorlog.

Nadia Nsayi (Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen) geeft toelichting bij het conflict in Oost-Congo. Stefaan Calmeyn (Oxfam-Wereldwinkels) vertelt over de gevolgen daarvan op het leven en werk van onze koffiepartners. Achteraf kan je de nieuwste Oxfam-koffie uit de Congolese Kivustreek proeven. Kortrijkzanen met Congolese roots openen de avond en sluiten hem af met verschillende ankedotes.

Praktisch:

12 april 2019 – aanvang 19.30 u. (deuren: 19 u.)
Auditorium 1302 Museum,
Begijnhofpark z/n, 8500 Kortrijk


Meer info op deze pagina