De Grote Omarming van Antwerpen met Gastvrij punt | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
12 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo. Opgelet, deze wandeling is volgeboekt.

12 september 2020

Gids Michiel Stinckens brengt ons langsheen Hasseltse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal. Jij wandelt toch ook mee?!

19 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo.

7 oktober, 2018 - 14:00

De Grote Omarming van Antwerpen met Gastvrij punt

Op zondag 7 oktober 2018  vindt de zesde editie van Gastvrij Antwerpen plaats. Een mooie gelegenheid om - een week voor de gemeenteraadsverkiezingen - een schakel te zijn in de Grote Omarming.

Gastvrij Antwerpen biedt zoals altijd een uitgelezen kans om mensen te ontmoeten - locals en nieuwe Antwerpenaren -  om organisaties te leren kennen die zich inzetten voor mensen in nood en mensen op de vlucht, om meer te weten te komen over hoe en waarom mensen moeten vluchten,  om te tonen dat Antwerpen een hartelijke, gastvrije, solidaire en warme stad is. 

Deze keer wordt het opnieuw een namiddag met optredens en animatie (14 – 15.30 uur), met  als hoogtepunt DE GROTE OMARMING (15.30- 16.30 uur).
Gastvrij Antwerpen kan je op 7 oktober vinden aan Verzamelpunt 10 van de Grote Omarming. Alle info over de 12 verzamelpunten, thema's en activiteit rond de stad Antwerpen vind je op de website van 'Plan voor A'.

Op het programma:

♥ 14u00: welkom
♥ 14u15:optreden Luca Loops (loops, beats and harmonies) 
♥ 14u45: optreden Moyso-In-Spee (kleinkunst meets Antwerpse woordkunst met piano, parlando en zang)
♥ 15u00: Interactieve lachsessie met de lachcoach van Vlaanderen Inge Nassen 
♥ presentatie en slam poetry door Hind Eljadid 
♥ Doorlopend: kinderanimatie, pannenkoeken met crazy toppings, Oxfam bar en heel veel fijne mensen... 
♥ 15u30 - 16u30: De Grote Omarming 

Gastvrij Antwerpen is dé kans:
♥ om mensen te ontmoeten, locals en nieuwe Antwerpenaren
♥ om organisaties te leren kennen die zich inzetten voor mensen in nood en mensen op de vlucht
♥ om meer te weten te komen over hoe en waarom mensen moeten vluchten
♥ om te tonen dat Antwerpen een hartelijke, gastvrije, solidaire en warme stad is

 

#SharingIsCaring

Gastvrij Antwerpen is een organisatie van beweging.net Antwerpen i.s.m. Variant, BZNKansenhuis/Filet Divers, de Loodsen, het Internationaal Comité, Pax Christi Vlaanderen, Dokters van de Wereld, CAW Antwerpen/Adviescentrum Migratie, Vluchtelingenwerk Vlaanderen en heel veel mensen met een goei ♥.