Agenda

Terug naar overzicht
24 oktober 2018

Op 24 oktober 2018 stelt Studio Globo Sporen van Kolonisatie voor, een nieuw lespakket over dekolonisatie.

3 november 2018

Op zaterdag 3 en zondag 4 november 2018 sluit ‘Wakker voor Vrede’ vier jaar Vredeswakes Langemark af met een groots ‘orgelpunt’: 24 uur wakker blijven voor vrede.

4 november 2018

Op zaterdag 3 en zondag 4 november 2018 sluit ‘Wakker voor Vrede’ vier jaar Vredeswakes Langemark af met een groots ‘orgelpunt’: 24 uur wakker blijven voor vrede.

4 november, 2018 - 10:30

Debat: Diversiteit is een werkwoord

Op zondag 4 november 2018 openen Nadia Nsayi en Yasmien Naciri een debat over diversiteit in een van de verdiepende ateliers tijdens 24 uur Wakker voor Vrede in Langemark.

Onze samenleving wordt met de dag diverser en dat levert winst op voor die samenleving. Yasmien Naciri gelooft rotsvast in die uitdagende stelling. Als ondernemende jonge vrouw pakt ze de problemen en uitdagingen aan. Racisme b.v. is een plaag die moet bestreden worden. Dat kan het best door in te zetten op meer diversiteit – op de werkvloer, in de media, in vrijetijdsorganisaties… En dat vraagt meer dan dure beloftes: volgehouden actie is nodig.

In het debat over diversiteit komt ook meer en meer onze koloniale erfenis op de voorgrond. Die speelt ons veel meer parten dan we (h)erkennen. Samen met andere jonge opiniemakers en activisten met Afrikaanse roots, ijvert Nadia Nsayi ervoor ons koloniaal verleden recht in de ogen te kijken, fouten te erkennen en werk te maken van herstel.

yasmien naciri

Yasmien Naciri is ondernemer en marketeer. Ze richtte de hulporganisatie Amana vzw op, die in België en Marokko actief is, en de Antwerpse jeugdwerking Fleks, die jongeren stimuleert om te ondernemen. Sinds 2016 verschijnt tweewekelijks haar column in De Morgen.

nadia nsayi

Nadia Nsayi is beleidsmedewerker Centraal-Afrika bij Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen. Daarbij gaat haar aandacht op de eerste plaats naar de situatie in Congo. Ze denkt kritisch na over onze omgang met de koloniale geschiedenis en ziet daarbij zowel problemen als kansen.

Meer praktische informatie en inschrijving

Inschrijvingen 24 uur Wakker voor Vrede

De ateliers van '24 uur Wakker voor Vrede' vinden plaats van 10.30 tot 12.30 u. op verschillende locaties in Langemark: de Vrije Basisschool, het Gemeentehuis en OC Den Tap. Bij inschrijving ontvang je de gegevens over de precieze locatie van jouw atelier.

  • Schrijf bij voorkeur in vanaf een vaste computer of laptop; met tablet of smartphone kan het misgaan.
  • Controleer na inschrijving zeker je mailbox: je moet onmiddellijk een e-mail ontvangen met de nodige info over je inschrijving en eventuele betaling. Later ontvang je een tweede e-mail met bevestiging van je inschrijving en eventuele betaling.
  • Ondervind je toch problemen of heb je vragen? Dan kan je elke woensdag bellen van 9 tot 12 uur op 057/44 44 96. Je kan ook een mailtje sturen naar inschrijven@vredeswakeslangemark.be .

Wie inschrijft, engageert zich ook om aanwezig te zijn. Ben je op het laatst toch verhinderd, laat het dan graag weten via mail of telefoon (zie hierboven). Zo kan een andere geïnteresseerde de vrijgekomen plaats misschien nog innemen.

Bekijk het volledige programma van 24 uur Wakker voor Vrede