Debat: heeft België nieuwe gevechtsvliegtuigen nodig? | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 geeft Paul Lansu een lezing in de kerk van oud Waterschei in Genk.

30 januari 2020

Met een groep wijkbewoners uit de Hasseltse wijken Hollandsveld, Katerina of de Kempische Wijk zullen we een voorstelling maken. De voorstelling met situaties uit het dagdagelijkse leven wordt vertoond tijdens Tournée Locale.

5 februari 2020

Heb je een link met DR Congo? Goesting om samen creatief aan de slag met verhalen van hier en uit Katana. Kom dan naar het startmoment op woensdag 5 februari om 18u30

20 april, 2016 - 19:30

Debat: heeft België nieuwe gevechtsvliegtuigen nodig?

Op 20 april 2016 organiseert Pax Christi Vlaanderen een debat over de geplande aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen. Sprekers zijn Willem Staes (Pax Christi Vlaanderen), Tom Sauer (Universiteit Antwerpen), Tim Vandenput (Open VLD) en Karolien Grosemans (N-VA). Moderatie door Jens Franssen (VRT).

De federale regering besliste eind december 2015 om 34 nieuwe gevechtsvliegtuigen aan te kopen. Die zullen over een periode van 40 jaar minstens 15 miljard euro kosten.

Veel vragen blijven echter onbeantwoord: Wat met de betaalbaarheid van nieuwe gevechtsvliegtuigen en vermeende economische terugverdieneffecten? Waarom hebben we nieuwe gevechtsvliegtuigen nodig, als er op Europees niveau al een overcapaciteit is van meer dan 2.000 toestellen? Wanneer wordt de effectiviteit van eerdere interventies met gevechtsvliegtuigen grondig geëvalueerd? Beslist de regering dat nieuwe gevechtsvliegtuigen een nucleaire capaciteit moeten hebben, en wat is daar de extra kost van?

Het debat heeft plaats bij Pax Christi Vlaanderen, Italiëlei 98a, 2000 Antwerpen.

Inkom is gratis, maar graag vooraf inschrijven via paxchristi@paxchristi.be. Het debat start om 20 u. inkom vanaf 19.30 u. Einde voorzien rond 21u.