Online Disarmament Labs: Killer Robots | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
10 juni 2020

Ga samen met Nadia Nsayi en verschillende gasten, personages uit haar recente boek ‘Dochter van de dekolonisatie’ online in gesprek.

15 juni 2020

Op 15 juni sluiten we de 2020-editie van de reeks 'Samen lezen' af. 'Samen lezen' is een laagdrempelige manier om mensen met diverse achtergronden samen te brengen door samen te lezen, te luisteren en te vertellen.

27 juni 2020

Onder de noemer ‘Verhalen over Congo in Brussel’ neemt gids Michiel Stinckens je mee langsheen de belangrijkste Brusselse machtscentra van de kolonie/Vrijstaat. Opgelet: deze wandeling is volzet én onder voorbehoud.

19 maart, 2020 - 19:30

Online Disarmament Labs: Killer Robots

In lockdown thuis maar je wilt je toch engageren? Ben jij ook bezorgd over toenemende militaire uitgaven en ontwikkeling van nieuwe wapens wereldwijd? Jaagt het idee dat gewapende robots zelfstandig beslissen over leven en dood jou de stuipen op het lijf?
>>>> Volg ons online disarmement labs over Killer Robots <<<<

Registratie
Mogelijk tot donderdag 18u via forms.gle/d3RzaALTmoD1wq4M7
Na 18u krijg je de link opgestuurd - om 19u30 gaan we van start!

Speakers
Professor Bram Vanderborght (VUB) is een echte kenner op het vlak van AI. Hij zal ons wat meer wegwijs maken in hoever we al staan op het vlak van technologische ontwikkelingen. Bovendien zal hij ons kunnen aantonen wat nu precies de gevaren van volledig autonome wapensystemen zijn.

Laura De Grève werkt als experte internationaal humanitair recht voor het Rode Kruis Vlaanderen. Zij komt wat meer vertellen over de implicaties van het inzetten van killer robots voor het internationaal humanitair recht.

Nadat beide experts elk het thema belicht hebben vanuit hun eigen expertise gaan we in debat met de sprekers.

Iedereen is welkom, er is geen enkele voorkennis over het onderwerp nodig.
Deelname is gratis.

Disarmament labs?

Tijdens de maanden maart en april 2020 duiken we dieper in de thematiek van killer robots en gaan we op zoek naar oplossingen en manieren om actie te voeren zodat een internationaal verbodsverdrag eindelijk werkelijkheid wordt. Indien dit niet snel gebeurt, zouden de gevolgen weleens catastrofaal kunnen zijn. Killer robots zullen de oorlog ontmenselijken en verlagen de drempel voor geweld en conflict. Iedereen zal in gevaar worden gebracht door het gebruik ervan. Geen enkel land, geen enkele burger zal veilig zijn, ook in België niet.

We organiseren een reeks van 4 Disarmament Labs waarin we samen bijleren over de huidige stand van zaken, over verschillende vormen van actievoeren en waarin we uiteindelijk al die kennis samenbrengen om zelf over te gaan tot actie.

Meer info over Killer Robots vind je alvast hier. Maar er is geen enkele voorgaande kennis over het onderwerp nodig voor deelname, enkel goesting om erin te vliegen!

Killer Robots

Wanneer?

Op donderdag 2 april om 20u nodigen we jullie uit voor de tweede Lab. Meer informatie volgt

De laatste twee sessies zijn creatiemomenten waarbij we de koppen bijeen steken om na te denken over welke actie we graag zouden uitvoeren.