Economie in Congo: hoe investeren? | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
12 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo. Opgelet, deze wandeling is volgeboekt.

12 september 2020

Gids Michiel Stinckens brengt ons langsheen Hasseltse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal. Jij wandelt toch ook mee?!

19 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo.

18 december, 2017 - 17:30

Economie in Congo: hoe investeren?

Op 18 december 2017 ontvangt het Vlaams-Afrikaans Huis Kuumba professor Claude Sumata voor een conferentie over de Congolese economie

Hoe gaat het met de Congolese economie?
Hoe kan economische groei de armoede verminderen?
Hoe investeert de diaspora in Congo?

Prof. Sumata is rector aan de faculteit Economische Wetenschappen van de Université Pédagogique Nationale in Kinshasa. Hij is auteur van La gestion macroéconomique de la République démocratique du Congo durant et après la transition démocratique en Les migrants et l’investissement en Afrique.

Eveneens aan het woord zijn twee jonge Congolezen: Momi M’Buze (auteur, activist, Bana Mboka, FALA) en Meta Nabou Cisse (Afropreneur, MetaConnexions). Zij delen de ervaringen van hun verblijf in Kinshasa en informeren over opportuniteiten en uitdagingen voor jonge ondernemers in Congo.

Moderator: Patrick Kiese N’siala

Deze activiteit heeft plaats op de Waversesteenweg 78 in Brussel (metro: Naamsepoort).
Van 17.30 u. tot 19.30 u. De inkom is gratis.

Info en inschrijving: nadia.nsayi@paxchristi.be of 0479/516898.

In samenwerking met Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen