Filmavond: L'homme qui répare les femmes | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
21 september 2020

Op de Internationale Dag van de Vrede organiseren de Sint-Michielskerk/ Vredeskerk Leuven en Pax Christi Vlaanderen een vredeswake in het teken van Laudato Si'.

22 september 2020

Gesprek met Jan De Cock in het kader van de Brugse Vredesweek

23 september 2020

Hoe ga ik om met conflict in de klas? 'Wapen' je dankzij deze online vorming voor leerkrachten en klastitularissen.

14 maart, 2016 - 20:00

Filmavond: L'homme qui répare les femmes

 

Op maandag 14 maart 2016 vertoont het Afrika Filmfestival L’homme qui répare les femmes (2014), een documentaire van Thierry Michel en Colette Braeckman. Dit gebeurt in samenwerking met Bana Leuven, Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen.

 

De avond start om 20.00u in Kinepolis Leuven (Bondgenotenlaan 145). De prijs aan de kassa is 7,5 euro. Als je op voorhand inschrijft via bana.leuven@gmail.com betaal je slechts 5 euro.

 

De Congolese gynaecoloog en mensenrechtenactivist dr. Denis Mukwege heeft, sinds het uitbreken van de oorlog in Oost-Congo, al duizenden vrouwen geopereerd die het slachtoffer zijn van extreem seksueel geweld. Vanwege zijn niet aflatende strijd tegen deze wreedheden en de straffeloosheid van de daders is hij al meermaals met de dood bedreigd. Maar dr. Mukwege weigert zijn werk op te geven en hij staat niet langer alleen in deze strijd. De vrouwen van wie hij de fysieke integriteit en waardigheid heeft hersteld, strijden samen met hem voor vrede en gerechtigheid. Voor zijn humanitaire inzet verwierf dr. Mukwege internationale erkenning. In 2014 ontving hij de Europese Sakharovprijs. Deze documentaire is reeds met 7 internationale prijzen bekroond.

 

Informatie: www.afrikafilmfestival.be