Final Event PeaceCraft Belgium | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
22 september 2021

'Uitgedaagd door de ander' verwijst tevens naar de evangelische opdracht: “Alles wat gij wilt dat de mensen voor u doen, doet dat ook voor hen” (Mattheus 7, 12).

26 september 2021

2021 is het jaar waarin kernwapens illegaal werden. Toch liggen er nog steeds kernwapens van de VS gestationeerd in België. Op 26 september komen we samen met andere landen in Europa in actie om duidelijk te maken dat die kernwapens hier niet langer welkom zijn.

29 september 2021

E.H. Paul Lansu, bestuurslid van Pax Christi Vlaanderen, gaat voor in deze oecumenische vredesdienst.

9 maart, 2021 - 19:30

Final Event PeaceCraft Belgium

De afgelopen maanden gingen geëngageerde Belgische jongeren aan de slag rond polarisatie en het thema vluchtelingen & migratie. Ontdek het resultaat

Het thema vluchtelingen en migratie leidt tot polarisatie en conflict. Een diverse groep van 80 jongeren uit België, Slovenië, Bulgarije en Turkije gingen op zoek naar oplossingen. Ze kunnen niet wachten om de resultaten aan je voor te stellen.

Het creatieproces gebeurde door middel van Polarized Theater, de methodologie van Human Centered Design (HCD) en co-creatie sessies. Wil je zelf ook met deze methodieken aan de slag? Ontdek dan tijdens het final event ook toolkits die we tijdens dit project ontwikkelden.

Als kers op de taart zullen drie keynote sprekers hun expertise en ervaring te delen op het gebied van media & polarisatie, inclusief jongerenwerk en innovatie waar je als mens centraal staat.

Praktisch

19u30 Welkom + voorstelling van ons Belgisch & Europees avontuur
19u45 Keynote sprekers:

  • Majd Khalifeh - Journalist VRT & Ambassadeur voor de Vrede 2013. In zijn boek Herboren vertelt hij over zijn traject als vluchteling en nieuwkomer in Vlaanderen.
  • Artemis Kubala -project manager bij Blenders. Haar focus ligt op integratie in de Vlaamse arbeidsmarkt, inclusief ondernemerschap en het transformeren van werkomgevingen in leerplekken.
  • Marieke Duytschaever - stafmedewerker Tumult. Voorvechtster van inclusief jeugdwerk.

20u15 Pitches door deelnemers van Peacecraft België
20u45 Vragen & Antwoorden
21u Slot

Deze online activiteit gaat in het Engels door.

Gratis maar vooraf inschrijven is verplicht

Ja, ik ben er graag bij

Dit project is mogelijk gemaakt door Erasmus+, met partners  Georganiseerd door iDROPS, Pax Christi Vlaanderen, KIO, ODNOS en Fabrika Idea, met financiële steun van Erasmus+..