Gastvrij Antwerpen | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
12 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo. Opgelet, deze wandeling is volgeboekt.

12 september 2020

Gids Michiel Stinckens brengt ons langsheen Hasseltse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal. Jij wandelt toch ook mee?!

19 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo.

29 april, 2017 - 17:00

Gastvrij Antwerpen

Het platform Gastvrij Antwerpen organiseert op zaterdag 29 april 2017 de derde editie van een warm en gastvrij evenement voor alle mensen met een goei ♥!

Gastvrij Antwerpen is dé kans: 
♥ om mensen te ontmoeten, locals en nieuwe Antwerpenaren
♥ om organisaties te leren kennen die zich inzetten voor mensen in nood en mensen op de vlucht
♥ om meer te weten te komen over hoe en waarom mensen moeten vluchten
♥ om te tonen dat Antwerpen een hartelijke, gastvrije, solidaire en warme stad is

Met dit evenement tonen we het hart en de ziel van onze metropool.  Na twee succesvolle edities vorig jaar geven we opnieuw een krachtig signaal dat Antwerpen warm, solidair en gastvrij is en hoort te zijn.

Het wordt een gastvrij evenement met lekkers om te eten vanuit de hele wereld, (kinder)animatie, sfeervolle livemuziek met Marcelo Moncada e.a., kunst en literatuur, wonderlijke ontmoetingen, Zing met Mij …

Nieuw deze keer is een stukje nightlife want vanaf 21.30 uur kan en zal er gedanst worden op beats van Buenos Aires tot Beirut en Kinshasa tot het Kiel en …

Programma Gastvrij Antwerpen 3

-          17 – 20 uur: grime, henna, kalligrafie, voorleessessies kinderboeken, interactieve wereldkaart, babbelbad, live optredens, …

-          17 – 20 uur: buffet met lekker eten uit de hele wereld aan vrije bijdrage

-          20 uur: Zing met Mij - samen Nederlandstalige liedjes zingen onder vakkundige begeleiding

-          21.30 uur: feest in de foyer met DJ’s 

HANDJE TOESTEKEN AAN GASTVRIJHEID?

Wil je graag een handje toesteken bij opbouw, bediening of afbraak? Ook dat is welkom. 

Neem contact op met olivier.forges[at]paxchristi.be

PLAN A 

Gastvrij Antwerpen is dit keer deel van een groter geheel.

We zijn trotse partner/medebezieler van Plan A, een nieuw en verbindend initiatief van Antwerpse burgers en organisaties die samen ‘t stad mee in handen willen nemen.

Alle info via http://planvoora.be/

Dit is een organisatie van beweging.net Antwerpen en De Roma ism Variant, BZN Kansenhuis/Filet Divers, Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad, Internationaal Comité, De Loodsen, Pax Christi Vlaanderen, Karel De Grote hogeschool, Hart boven hard Antwerpen, Dokters van de Wereld, CAW Antwerpen, Minderhedenforum, 11.11.11, Vluchtelingenwerk Vlaanderen en vele mensen met een goei ♥

Deel en volg Gastvrij Antwerpen via

https://www.facebook.com/GastvrijAntwerpen/

https://www.facebook.com/events/19415220774346