Gastvrij Antwerpen 5 - dag 2 | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
12 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo. Opgelet, deze wandeling is volgeboekt.

12 september 2020

Gids Michiel Stinckens brengt ons langsheen Hasseltse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal. Jij wandelt toch ook mee?!

19 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo.

28 april, 2018 - 19:15

Gastvrij Antwerpen 5 - dag 2

GASTVRIJ ANTWERPEN 5 - Kom luisteren, zingen en dansen met Lokale Helden!

 

vr 27 apr: 16h30 – gratis – Madam Fortuna
za 28 apr: 19h15 – gratis – De Roma

Kom luisteren naar de lokale Helden!

Vrijdag 27 april 2018 • 16u30 – MADAM FORTUNA

Bij de kick-off van de vijfde editie van Gastvrij Antwerpen staan verhalen centraal. 
We brengen de avond al vroeg op gang met wereldse voorleessessies voor kinderen, multiculturele troubadours brengen al zingend hun verhalen en je kan zelf jouw verhaal over Antwerpen vertellen in de Red Star Line Verhalenbus. Madam Fortuna zorgt voor (h)eerlijke, kosmopolitische catering.
Deze avond kadert eveneens in de derde editie van Lokale Helden Poppunt – kom af en luister naar de lokale Helden!

Kom zingen en dansen met de lokale Helden!

zaterdag 28 april 2018 • 19u15 - DE ROMA

We starten de avond in De Roma al om 19h15 met een feestelijke receptie! Nadien volgt een live optreden van De Karavaan van Madam Fortuna met een aanstekelijke cross-over van balkan, gipsy, jazz, folk en funk. Tijdens Zing met mij, een zangsessie voor anderstaligen en iedereen die goesting heeft, kan je de longen uit je lijf zingen. Verder op het programma: de Niet-Vlaamse kermis met leuke en leerrijke kraampjes, doorlopend inhoudelijke en artistieke bijdragen door de partners van Gastvrij Antwerpen, (h)eerlijke drankjes, … 
Vanaf 21h30 kan je lekker dansen tijdens een kosmisch en kosmopolitisch warm feestje waar onze gastvrije DJ’s en Engelen & Chedraoui – DJ set (!) voor traditionele dans(algo)ritmes en voor vette beats zorgen. 

Het thema van deze avond is FEEST! We nodigen iedereen van ♥ uit om te komen zingen en dansen in zijn ultieme dansoutfit of traditionele feestkledij. 

Gastvrij Antwerpen is dé kans: 
♥ om mensen te ontmoeten, locals en nieuwe Antwerpenaren
♥ om organisaties te leren kennen die zich inzetten voor mensen in nood en mensen op de vlucht
♥ om meer te weten te komen over hoe en waarom mensen moeten vluchten
♥ om zelf aan de slag te gaan als vrijwilliger 
♥ om te tonen dat Antwerpen een hartelijke, gastvrije, solidaire en warme stad is

Een organisatie van beweging.net Antwerpen, De Roma en Madam Fortuna i.s.m. Lokale Helden Poppunt, Red Star Line Museum, Variant, BZN Kansenhuis/Filet Divers, Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad, de Loodsen, Internationaal Comité, Pax Christi Vlaanderen, Dokters van de Wereld, Hart Boven Hard Antwerpen, CAW Antwerpen/ACM, 11.11.11, en Vluchtelingenwerk Vlaanderen.