Gastvrij Antwerpen 7 - Wereldvluchtelingendag | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
10 juni 2020

Ga samen met Nadia Nsayi en verschillende gasten, personages uit haar recente boek ‘Dochter van de dekolonisatie’ online in gesprek.

15 juni 2020

Op 15 juni sluiten we de 2020-editie van de reeks 'Samen lezen' af. 'Samen lezen' is een laagdrempelige manier om mensen met diverse achtergronden samen te brengen door samen te lezen, te luisteren en te vertellen.

27 juni 2020

Onder de noemer ‘Verhalen over Congo in Brussel’ neemt gids Michiel Stinckens je mee langsheen de belangrijkste Brusselse machtscentra van de kolonie/Vrijstaat. Opgelet: deze wandeling is volzet én onder voorbehoud.

20 juni, 2019 - 16:00

Gastvrij Antwerpen 7 - Wereldvluchtelingendag

Op donderdag 20 juni is het Wereldvluchtelingendag. Daarom organiseren we die dag de 7de editie van Gastvrij Antwerpen, een warm en solidair evenement op het warmste plein - de dageraadplaats - van de stad. Een evenement waar iedereen kan genieten van muziek, fijne animatie en een prikkelend toneelstuk. Iedereen is welkom om aan te schuiven aan onze lange tafel voor een heerlijke kosmopolitisch diner.

Donderdag 20 juni @ Dageraadplaats, Antwerpen

Van 16.00 tot 19.00 u.

  • animatie door RooftopTiger met ‘toren van babel’
    Kom mee een bamboe model bouwen voor de Toren van Babel, onder begeleiding van  Rooftoptiger. Toren van Babel is een project van Maud Vanhauwaert en Antwerpen Boekenstad, i.s.m Rooftoptiger.
  • bar met (h)eerlijke drankjes van Oxfam Wereldwinkel
  • nog enkele fijne verrassingen 

Van 17.00 tot 19.00 u.

  • muziek van Gentse karavaan (Madam Fortuna)
    De Gentse Karavaan brengt muziek uit de rijke Midden-Europese muziektraditie aangevuld met invloeden uit Zuid-Europa en Zuid-Amerika.

  • wereldkeuken aan vrije bijdrage

Van 19.00 tot 20.30 u.

T-KWADRAAT - theatervoorstelling over nederlands voor nieuwkomers 

 @ ZURENBORGER - Dageraadplaats 4 - Vrije bijdrage

De voorstelling wordt gespeeld door zes nieuwkomers. Ze stelt vragen over het belang van het nederlands en taal voor nieuwkomers. kom ze mee beantwoorden! 

Meer info


Facebook-event Flyer


Een organisatie van Beweging.net antwerpen i.s.m. 11.11.11, Amnesty International Vlaanderen, CAW Antwerpen, De Loodsen, Dokters van de wereld, BZN kansenhuis/Filet Divers, Internationaal Comité en Pax Christi Vlaanderen

Met dank aan Madam Fortuna, RooftopTiger, OXFAM WERELDWINKELS, Vluchtelingenwerk Vlaanderen en alle mensen met een goei hart.