Agenda

Terug naar overzicht
28 augustus 2019

Vele kraanvogels, een luide oproep voor vrede! Afspraak 28/08 aan de IJzertoren in Diksmuide voor de feestelijke aftrap van de Vredesweek.

7 september 2019

Op zaterdag 7 september 2019 organiseren Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen een stadswandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo.

21 september 2019

De 30ste Vlaamse Vredesweek gaat van start op 21 september en loopt tot 2 oktober 2019.

20 juni, 2019 - 16:00

Gastvrij Antwerpen 7 - Wereldvluchtelingendag

Op donderdag 20 juni is het Wereldvluchtelingendag. Daarom organiseren we die dag de 7de editie van Gastvrij Antwerpen, een warm en solidair evenement op het warmste plein - de dageraadplaats - van de stad. Een evenement waar iedereen kan genieten van muziek, fijne animatie en een prikkelend toneelstuk. Iedereen is welkom om aan te schuiven aan onze lange tafel voor een heerlijke kosmopolitisch diner.

Donderdag 20 juni @ Dageraadplaats, Antwerpen

Van 16.00 tot 19.00 u.

  • animatie door RooftopTiger met ‘toren van babel’
    Kom mee een bamboe model bouwen voor de Toren van Babel, onder begeleiding van  Rooftoptiger. Toren van Babel is een project van Maud Vanhauwaert en Antwerpen Boekenstad, i.s.m Rooftoptiger.
  • bar met (h)eerlijke drankjes van Oxfam Wereldwinkel
  • nog enkele fijne verrassingen 

Van 17.00 tot 19.00 u.

  • muziek van Gentse karavaan (Madam Fortuna)
    De Gentse Karavaan brengt muziek uit de rijke Midden-Europese muziektraditie aangevuld met invloeden uit Zuid-Europa en Zuid-Amerika.

  • wereldkeuken aan vrije bijdrage

Van 19.00 tot 20.30 u.

T-KWADRAAT - theatervoorstelling over nederlands voor nieuwkomers 

 @ ZURENBORGER - Dageraadplaats 4 - Vrije bijdrage

De voorstelling wordt gespeeld door zes nieuwkomers. Ze stelt vragen over het belang van het nederlands en taal voor nieuwkomers. kom ze mee beantwoorden! 

Meer info


Facebook-event Flyer


Een organisatie van Beweging.net antwerpen i.s.m. 11.11.11, Amnesty International Vlaanderen, CAW Antwerpen, De Loodsen, Dokters van de wereld, BZN kansenhuis/Filet Divers, Internationaal Comité en Pax Christi Vlaanderen

Met dank aan Madam Fortuna, RooftopTiger, OXFAM WERELDWINKELS, Vluchtelingenwerk Vlaanderen en alle mensen met een goei hart.