Gastvrij Antwerpen - Wandel mee door een onzichtbaar Antwerpen | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
29 september 2021

E.H. Paul Lansu, bestuurslid van Pax Christi Vlaanderen, gaat voor in deze oecumenische vredesdienst.

30 september 2021

In "The People's Patriarch" deelt patriarch Michel Sabbah op indringende wijze zijn bezorgdheden over zijn geliefde Palestina en Jeruzalem. Kijk mee en laat je raken.

3 oktober 2021

We Are Belgium Too roept op tot een nationale betoging voor een duurzame en humane oplossing voor de 150.000 mensen zonder papieren in België. 

20 juni, 2021 - 10:30

Gastvrij Antwerpen - Wandel mee door een onzichtbaar Antwerpen

Ben je benieuwd naar hoe Antwerpen ervaren wordt door mensen zonder wettig verblijf? Tijdens een door hen ontworpen wandeling ontdek je waar ze zich ontspannen, waar ze mensen ontmoeten, waar ze zich thuis voelen, waar ze hulp krijgen, en nog veel meer!

Ze nemen  je mee op een wandeltocht door het toeristische hart van Antwerpen, wereldberoemde plekken met gekende verhalen, maar dan op een andere manier en met een ander verhaal. Mensen zonder wettig verblijf tonen hun stad, hun plekken en hun verhalen. Samen kijken we met nieuwe ogen naar iets zeer bekend en zo wordt het onzichtbare zichtbaar.

De wandeling wordt gelanceerd op 20 juni, Wereldvluchtelingendag/World Refugee Day. Bij de lancering worden de tussenstops op de wandeling speciaal geanimeerd en eindigt je tocht in een verborgen stadstuin om op een volledige Corona-veilige manier te genieten van enkele expo’s, optredens en een (h)eerlijk drankje.

Ze kwam tot stand dankzij een geëngageerde groep Antwerpenaren zonder wettig verblijf en op initiatief van Gastvrij Antwerpen, die jaarlijks op World Refugee Day een evenement waar ontmoeting tussen Antwerpenaren met en zonder migratie-achtergrond centraal staat.

Praktisch:

Waar? Wandeling door Antwerpen (startpunt op ’t Eilandje en eindpunt aan Sint-Andries) 

Hoe? Met een digitale gids met getuigenissen op 8 verschillende plaatsen die je kan raadplegen op je smartphone via de app Actionbound

Wanneer? Lancering op zondag 20 juni (10u30 – 18u30) met geanimeerde tussenstops. Nadien is de wandeling heel de zomer online en gratis ter beschikking via de app Actionbound.

Inschrijven: Graag inschrijven voor 14 juni . We laten een beperkt aantal mensen toe per inschrijvingsblok zodat alles op een fijne en veilige manier kan verlopen.  

Ja, ik wandel graag mee.

Gastvrij Antwerpen

Met Gastvrij Antwerpen willen wij met velen werken aan een gastvrije en solidaire stad. We doen dat door te zorgen voor onverwachte ontmoetingen tussen verschillende mensen, door meer context te geven bij alles wat te maken heeft met integratie en migratie, maar vooral door mensen op de vlucht een stem en een gezicht te geven, weg van de cijfers en de grote theorieën. We roepen op tot meer medemenselijkheid en een correct, humaan en coherent migratiebeleid, van lokaal tot Europees niveau.

Partners

Voor deze editie bestaat het partnerschap uit beweging.net Antwerpen, Internationaal Comité, BZN Kansenhuis/Filet Divers, Pax Christi Vlaanderen, 11.11.11, Dokters van de Wereld, ACM/CAW Antwerpen, Oxfam Wereldwinkel en heel veel mensen met een goei <3.