Agenda

Terug naar overzicht
2 april 2019

Elke eerste dinsdag van de maand heeft bij Pax Christi een interreligieuze, stille meditatie plaats.

3 april 2019

Op 3 april 2019 organiseert het UCSIA, in samenwerking met 11.11.11, Pax Christi en Sant’ Egidio een debatavond over lokale praktijken van verzoening in gebroken gemeenschappen.

9 april 2019

Op dinsdag 9 april 2019 organiseren Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen een stadswandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo.

9 maart, 2019 - 20:00

Geen licht zonder schaduw - voorstelling Gent

Op 9 maart kan je in Gent de bijzondere schaduwtheatervoorsteling 'Geen licht zonder schaduw' over ons strafsysteem en zijn gevolgen bijwonen.

Aziz heeft een vrouw verkracht. Het was niet de eerste keer dat zijn omgang met vrouwen hem in contact bracht met justitie. Hugo vertoefde door fraude en afpersing even in een financieel paradijs. Beide heren vlogen achter de tralies.  Maar wat nu? Wat gebeurt er met hen in de gevangenis? Krijgen Aziz en Hugo na de detentie hun leven terug op de rails? En zijn de slachtoffers tevreden? Hoe reageert hun omgeving? Het publiek wordt uitgedaagd actief mee te denken en helpen. 


In deze schaduwvoorstelling brengen vijf acteurs, elk op hun eigen manier ervaringsdeskundigen, een gesprek met het publiek op gang. Via doorleefde dialogen en schaduwspel werpen ze vragen op waar ze zelf geen pasklaar antwoord op hebben. Vragen rond schuld, vergelding, detentie, kansen geven, een nieuw leven opbouwen, misschien zelfs herstel. Voor de creatie van de voorstelling werd een beroep gedaan op de verhalen van een diverse groep mensen. Mensen in detentie, mensen die met hen werken, slachtoffers en familieleden.


Theater Tinnenpot - Gent 

Zaterdag 9 maart - 20 u.

Prijs: € 10 / € 5 (sociaal tarief)

Locatie: Theater Tinnenpot, Tinnenpotstraat 21, Gent

Reservaties

Flyer

Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van betaling op rekeningnummer - BE41 8939 4403 7310 - met mededeling "je naam - GLZS - Gent"