Gesprek over Oekraïne | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
19 juli 2022

Op de Gentse Feesten wordt niet alleen gefeest, maar ook gedebatteerd. Zo ook op 19 juli als verschillende experts, waaronder Annemarie Gielen, hun mening geven over de oorzaken van de huidige oorlog in Oekraïne en welk alternatief er mogelijk is voor de machtsstrijd die nu speelt in een Koude Oorlog 2.0.

10 juni, 2022 - 19:00

Gesprek over Oekraïne

De situatie in Oekraïne beroert ons: we blijven ons afvragen hoe het zover is kunnen komen en wanneer de oorlog eindelijk zal stoppen. Daarnaast vangt ons land tienduizenden vluchtelingen uit Oekraïne op: hoe verloopt dat eigenlijk? Tijd om hierover met enkele deskundigen in gesprek te gaan.

We starten de avond met een schets van de huidige situatie in Oekraïne en de achtergronden van dit conflict. Daarna verdiepen we ons in de vraag hoe we als samenleving omgaan met het recht op rechtvaardige hulp. Wat met al die andere vluchtelingen? En hoe gaan we om met de polarisering in een context van vredesopbouw?

Drie sprekers krijgen het woord dankzij moderator Annabel Vannieuwenhuyzen:

    • Annemarie Gielen, Pax Christi Vlaanderen
    • Didier Vanderslycke, Orbit
    • Aleksey Yudin, UGent

Daarna gaan zij graag met jou in gesprek.

Praktisch:

Datum: vrijdag 10 juni 2022 van 19u tot 21u

Locatie: Muntpunt, Munt 6, 1000 Brussel

Inkom: gratis

Organisatoren: Citizenne (Avansa), CCV, Muntpunt, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, House of Compassion en Pax Christi Vlaanderen.