Gespreksavond: Culturele toe-eigening van onze pijn | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
19 februari 2020

Op 19 februari 2020 organiseert het Centrum voor Vredesethiek van de KU Leuven i.s.m. Pax Christi Vlaanderen een colloquium over de ethische vraagstukken rond oorlogvoering met autonome wapensystemen.

2 maart 2020

Abouna Jens is priester en monnik van de gemeenschap van Deir Mar Moussa in Syrië, toegewijd aan de dialoog tussen christenen en moslims. Op 2 maart 2020 komt hij in Antwerpen vertellen over zijn werk, zijn ervaring en begeestering.

12 maart 2020

Op donderdag 12 maart 2020 organiseert OKRA een vastenconferentie met als thema: geloven in verzoening en de spiritualiteit van vredeswerk. Gastspreker is Paul Lansu.

28 februari, 2019 - 19:30

Gespreksavond: Culturele toe-eigening van onze pijn

Op 28 februari 2019 organiseert Black Speaks Back een gespreksavond in Kunstencentrum Vooruit.

Het is voor Afrikaanse Europeanen soms zuchten van frustratie wanneer ze conflicten uit hun land van herkomst gerepresenteerd zien in witte media of in de kunsten. Niet omdat er per se iets fout wordt gezegd, maar omdat zaken vaak zoveel complexer zijn in de realiteit.

Hoe het Westen spreekt over conflicten in Afrika is gevormd door koloniaal taalgebruik; hoe stappen we daarvan weg? Hoe kunnen we beter over die conflicten praten?

Drie vrouwen van Afrikaanse origine die professioneel bezig zijn met verhalen vertellen, gaan op zoek naar een betere manier. Schrijfster Hélène Christelle Munganyende gaat in gesprek met Seada Nourhussen (One World Magazine) en Nadia Nsayi (Pax Christi & Broederlijk Delen).

Black speaks Back probeert meer ruimte te creëren om over identiteit en racisme te praten binnen een Europese context. Als grassrootsorganisatie gebruiken ze voornamelijk sociale media, waarop ze paneldiscussies, slam poetry, gesprekken met jonge denkers en professionals uit de Afrikaanse diaspora, maar ook lifestyle video’s delen.

Kunstencentrum Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent
19.30 - 22.30 u.
Gratis toegang

Meer info op de facebookpagina.


Illustratie: ANSO