Gespreksavond met Pieter Stockmans over Oekraïne | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 geeft Paul Lansu een lezing in de kerk van oud Waterschei in Genk.

30 januari 2020

Met een groep wijkbewoners uit de Hasseltse wijken Hollandsveld, Katerina of de Kempische Wijk zullen we een voorstelling maken. De voorstelling met situaties uit het dagdagelijkse leven wordt vertoond tijdens Tournée Locale.

5 februari 2020

Heb je een link met DR Congo? Goesting om samen creatief aan de slag met verhalen van hier en uit Katana. Kom dan naar het startmoment op woensdag 5 februari om 18u30

21 oktober, 2016 - 19:30

Gespreksavond met Pieter Stockmans over Oekraïne

Pax Christi Vlaanderen, Internationaal Comité en Promote Ukraine maken deel uit van het in 2014 opgerichte platform Vrede voor Oekraïne. Dit platform deelt de visie dat enkel een onderhandelde oplossing op basis van respect, luisterbereidheid en geweldloosheid kan leiden tot duurzame vrede voor Oekraïne. Op regelmatige basis organiseert het platform informatieavonden en conferenties.

Op 21 oktober 2016 is Pieter Stockmans te gast, samen met fotograaf Jürgen Augusteyns. Stockmans is sinds maart 2016 bij MO-magazine verantwoordelijk voor berichtgeving over Europese aangelegenheden en Oost-Europa. Daarom trok hij deze zomer samen met fotograaf Jürgen Augusteyns naar één van de hotspots in Oost-Europa, namelijk de frontlinie van de Russisch-Oekraïense oorlog. In een reeks artikels schreef hij zijn bevindingen neer, terug te vinden op de website http://www.mo.be/dossiers/op-de-oekra-ense-frontlijn 

Naar aanleiding van zijn reeks werd hij uitgenodigd voor de Nederlandse en Vlaamse radio. Zijn artikels en interviews riepen gemengde en uiteenlopende gevoelens op: een goede reden om met Pieter Stockmans in gesprek te gaan.

Praktisch:

Locatie: Bovenzaal Pax Christi Vlaanderen, Italiëlei 98a, 2000 Antwerpen

Aanvang: 19u30 – na afloop kan u bij een drankje nog wat verder praten

Inkom: gratis, maar wel graag aanmelden via paxchristi@paxchristi.be of galina@icvzw.be 

 

Meer informatie over Pieter Stockmans: http://www.mo.be/auteur/pieter-stockmans 

Meer informatie over het Platform Vrede voor Oekraïne: www.facebook.com/platformBelgium  

Copyright foto: Jürgen Augusteyns 2016