Gratis infosessie peer mediation | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
2 maart 2020

Abouna Jens is priester en monnik van de gemeenschap van Deir Mar Moussa in Syrië, toegewijd aan de dialoog tussen christenen en moslims. Op 2 maart 2020 komt hij in Antwerpen vertellen over zijn werk, zijn ervaring en begeestering.

12 maart 2020

Op donderdag 12 maart 2020 organiseert OKRA een vastenconferentie met als thema: geloven in verzoening en de spiritualiteit van vredeswerk. Gastspreker is Paul Lansu.

19 maart 2020

Ben jij ook bezorgd over toenemende militaire uitgaven en ontwikkeling van nieuwe wapens wereldwijd? Jaagt het idee dat gewapende robots zelfstandig beslissen over leven en dood jou de stuipen op het lijf? Wil je mee actie voeren?

28 september, 2016 - 10:30

Gratis infosessie peer mediation

Op  26 februari 2015 kondigde minister Crevits aan te willen investeren in peer mediation om conflicten op school aan te pakken. Zij herhaalde dat voornemen in de publicatie ‘Werken aan een verbindend schoolklimaat’ van 15 december 2015.

Maar wat betekent dat nu juist, peer mediation? Is dat iets voor mijn school?  En waar kan ik een opleiding volgen?

Peer mediation of leerlingbemiddeling is een methode waarbij kinderen en jongeren leren als bemiddelaar op te treden bij kleine en middelgrote conflicten. De leerlingen leren vaardigheden om stapsgewijs een gesprek tussen ruziemakers te begeleiden en laten hen zo zelf oplossingen zoeken. Ze leren anders kijken naar hun eigen conflicten, en krijgen meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld, omdat ze hun eigen conflicten leren oplossen. Leerkrachten ervaren minder stress, omdat er minder conflicten zijn op school. Kortom, peer mediation draagt bij tot een positiever schoolklimaat!

Het Netwerk Onderwijs Mediation (NOM) biedt in samenwerking met Pax Christi Vlaanderen (PCV) een gratis infosessie aan om meer zicht te krijgen op het traject van peer mediation, op de valkuilen en de mogelijkheden. De sessie vindt plaats op woensdag 28 september 2016 bij Pax Christi Vlaanderen, Italiëlei 98a, Antwerpen.

Aanvang: 10.30 u., einde voorzien om 12 u.

Brochure peer mediation

___________________________

Belangrijk: op 14 oktober 2016 organiseren NOM en PCV een volledige introductiedag om peer mediation voor te stellen. Ook deze vormingsdag vindt plaats bij Pax Christi Vlaanderen. Deze dag biedt je naast technieken van bemiddeling ook een goed overzicht van het traject dat je school kan volgen. Deelname kost 60 euro: inschrijven kan via paxchristi@paxchristi.be of op 03/225 10 00.

Meer informatie hierover bij annemarie.gielen@paxchristi.be